Slika nije pronađena

Nova je veza uvijek jako uzbudljiva i zabavno zato nije neobično da se nekada malo (pre)više zanesemo. Neka ponašanja mogu biti ta koja će već na početku presuditi tvojoj vezi.

Toliko smo sretani i uzbuđeni kada uđemo u novu vezu da nam mozak malo prestane raditi i ne vidimo neka problematična ponašanja koja radimo, a koja nisu baš dobra za novu vezu. Ti ne vidiš problem u ovome, ali tvoj se dečko možda ne bi složio. Stavljaš pritisak na njega i na vaš odnos, a da toga nisi ni svjesna. Postoje neke najčešće greške koje novi parovi rade, a koje mogu stvoriti probleme. Nije loše izbjeći ovih 7.

1.Prebrzo želiš na sljedeći korak

Koji god sljedeći korak za vas i vaš odnos bio, nema potrebe da žurite. Novi parovi kao da žele odjednom ubrzati odnos i napraviti da se čini kao da su već godinama zajedno. Odite polako i uzmite si vremena za početak da se što bolje upoznate, sve stignete. Kada se krene žuriti s podizanjem veze na sljedeći nivo, može i uplašiti drugu osobu jer ne vole svi ići toliko brzo, a i može se činiti kao da sumnjaš u čvrstoću vašeg odnosa.

2.Gušiš ljude na društvenim mrežama

Novi se parovi odjednom počnu ponašati kao da nikada prije nisu bili u vezi i kao da očekuju da će svi biti toliko oduševljeni njihovom vezom kao i oni sami. Da, tvojim će prijateljima sigurno biti drago što si sretna i što si našla dečka, ali ne žele svako malo gledati vaše izljeve ljubavi. Novi parovi nekada imaju potrebu svaki mogući detalj svoje veze objavljivati i hvaliti se svijetu. Neke stvari su ipak bolje ako ostanu samo između vas dvoje. Ne moraju baš svi sve znati.

3.Zamišljaš vašu zajedničku budućnost

Tek ste mjesec dana zajedno, a ti već znaš kako će se zvati vaša buduća djeca i gdje ćete živjeti zajedno. Uspori! Pogotovo nemoj takve fantazije dijeliti s dečkom jer će garantirano ostati uplašen. Za početak isplaniraj sljedeći dejt, a imena djece i vjenčanje mogu pričekati dok ne budete malo dulje zajedno.

4.Zaboravljaš na sve ostalo i samo ti je veza u fokusu života

Lijepo je da ti je stalo i da ćeš uvijek uzeti vremena za vidjeti se i čuti s dečkom, ali nemoj se totalno izgubiti u vezi. I dalje trebaš imati svoj život, svoje hobije i svoje ženske izlaske. Zbog silnog uzbuđenja nesvjesno se može dogoditi da ti veza postane doslovno sve u životu, a to nikako nije zdravo niti dobro.

5.Gušiš partnera pažnjom

Koliko pažnje je previše pažnje? Nećeš ignorirati dečka, ali ne trebaš niti postati clingy toliko da nema vremena ni mjesta disati od tebe. Ne morate se dopisivati 0-24 niti vidjeti svaki dan, kao ni znati uvijek što točno radi druga osoba. Svima treba ponekad i vrijeme za njih, da se odmore od svega, opuste i rade stvari koje vole, a koje nisu grupne aktivnosti.

6.Stalkanje na društvenim mrežama

Samo zato što ste sada zajedno, to ne znači da trebaš pregledati sve njegove društvene mreže i svaku objavu od sada do trenutka kada ih je napravio. Čak i ako si samo u lovu na informacije i detalje o njemu. Polako. Sve ćeš to ionako saznati. Uvijek možeš pitati nešto što te zanima. Ovako može biti malo čudno ako shvati da ti već nekako znaš apsolutno sve o njemu, od toga koliko ima sestrični do kako je izgledao u osnovnoj.

7.Tražiš od partnera da bira između tebe i nečega drugog

Prijatelja, obitelji, hobija…Ne možeš očekivati da si mu ti jedini i glavni prioritet u životu, a u vezi ste dva tjedna. Naravno da nisi. Bilo bi čudno da jesi. U redu je da se nekada ne može vidjeti s tobom jer ide igrati biljar s frendovima ili ide s obitelji kod bake. Nemoj ga tražiti da bira.

Pogledajte još:

Istina nekada boli: Znakovi da ti je dečko idiot i da mu nije stalo do tebe

Znakovi nesigurnosti koji odbijaju dečke: Nisu sve nesigurnosti loše, ali ovih 9 jesu

Greške koje trebaš izbjegavati na početku veze: Ovih 9 su posebno opasne u prvih mjesec dana

ljubav uplašiti dečka nova veza zamke za novu vezu

Još vijesti