Slika nije pronađena

Rijetki su oni kojima srce nije nijednom slomljeno – svi uglavnom znamo koliko srce može boljeti i koliko dugo iscjeljivanje može trajati da bismo jednom u budućnosti opet bili spremni za vezu. Što kad bismo ti rekli da to može ići puno brže?


Neuropsihijatar s Harvarda, Daniel J. Siegel, je otkrio jednostavan trik uz pomoć kojeg slomljeno srce možemo izliječiti za minutu i pol! No, ne baš izliječiti kompletno, više zaliječiti...

Siegel kaže da bismo se trebali okrenuti oko sebe, dobro pogledati i zatim uroniti u vlastite misli. Trebali bismo misliti, pa makar i na silu, na lijepe stvari – na ono što nas usrećuje. Tvrdi da bismo se u roku od 90 sekundi trebali osjećati bolje, a ako trik ne upali od prve, možemo ga ponavljati koliko god puta nam je potrebno da bismo izvučemo iz depre.


Tako jednostavno možemo prevariti svoj mozak i lakše doprijeti do dobrih osjećaja, a ono što je najbitnije je da ovaj trik stvarno djeluje! Prekidanjem obrasca razmišljanja mozga samo o negativnim mislima ga polako navikavamo na razmišljanje o lijepim stvarima, a upravo u našoj glavi i započinje realnost.

Pa zbogom tugo!

Foto: Shutterstock/Unsplash

M.Z.


Provjeri još...

Reagiraj prije nego što ti slomi srce – ovo su znakovi da će te dečko razočarati

Zacijeli slomljeno srce – u ovim situacijama nisi ti kriva za prekid

Crtić koji nije za djecu: najtužniji animirani kratki film slomit će vam srce

izliječenje 90 sekundi Slomljeno srce