Slika nije pronađena

Može se činiti kao da mu je stalo i želi biti s tobom, ali ukoliko imaš sumnje da je s tobom iz nekog drugog razloga, dobro promotri par dana njegovo ponašanje. Ove stvari će ga otkriti ukoliko je s tobom samo da te može iskorištavati za neke svoje ciljeve.


Postoji velika razlika između ljubavi i iskorištavanja
, ali kada si zaljubljena preko ušiju teško je vidjeti realnu situaciju. Dečko te može iskorištavati i drugi te mogu upozoravati na to, ali zato što sve gledaš kroz ružičaste naočale nećeš ničija upozorenja shvatiti ozbiljno. Veze se sastoje od pristanka na kompromise čak i kada to možda ne želiš i na nesebičnosti, ali to ne znači da trebaš pristajati baš na sve, treba biti i pametan. Njegovo ponašanje će ti otkriti kakve su mu namjere – je li stvarno zaljubljen i tebe ili je u vezi s tobom jer on ima neke koristi od toga. Ovih 6 znakova će ti otkriti istinu, samo dobro otvori oči.

1. Uvijek ti radiš nešto za njega, a nikada ništa ne dobiješ zauzvrat

via GIPHY


Veza se treba sastojati od toga da nekada ti nešto lijepo napraviš za dečka, ali i da nekada on nešto lijepo napravi za tebe. Međutim, ako si u vašem odnosu samo ti ta koja radi lijepe stvari, vrijeme je da malo bolje promotriš vaš odnos. Koliko god da je lijepo ne pamtiti svaku sitnicu i pratiti je li netko uzvratio s nečim jednako lijepim, ipak trebaš reagirati ako shvatiš da druga strana NIKADA ništa ne čini.

2. Osjećaš se kao da si sporedna osoba u njegovom životu

via GIPHY


Ne morate se vidjeti svaki dan ili čuti svake minute, svi imaju obaveze, ali neke situacije mogu otkriti koliko si mu bitna. Kada u izlasku ili u šetnji gradom naletite na neke njegove poznanike kako on reagira – upozna li te s njima ili popriča kratko dok ti samo stojiš kraj njega kao da si duh? Ako je tvoj odgovor ovo drugo, vrijeme je za zabrinuti se. Svatko tko je zaljubljen i ima osjećaje prema nekome htjet će curu s kojom je u vezi upoznati sa svojim poznanicima i prijateljima, uključivati je u razgovore, u krajnjoj liniji, pobrinuti se da se ta cura osjeća voljenom i bitnom. Suprotno ponašanje od toga je znak da te samo iskorištava radi nečega.

3. Nije ga briga što ti želiš

via GIPHY


Prihvaćanje tvojih ideja, mišljenja, želja i osjećaja je normalna stvar u zdravoj vezi. Ako primijetiš da je tvoje mišljenje njemu nebitno i nije ga briga što ti želiš, to je jedan od znakova da je u vezi iz pogrešnog razloga. Dečko koji te stvarno voli će htjeti čuti što ti imaš za reći o nekoj temi, zanimat će ga tvoje mišljenje i tvoje želje oko čak i najmanjih sitnica, kao primjerice koji film ići pogledati u kino.

4. Odbija definirati vaš odnos

via GIPHY


Najjasniji znak iskorištavanje je upravo ovaj. Ako nikada niste razgovarali o tome što ste vi zapravo i niste definirali svoj odnos, velike su šanse da nije ni ozbiljan u vezi s vašim odnosom i da si u njegovom životu zato da nekoga učini ljubomornim, da se nekome osveti ili nešto deseto. Svatko kome je stvarno stalo do tebe će biti otvoren po pitanju svojih osjećaja i htjet će da definirate svoj odnos.

5. Primjećuješ da nešto ne štima, ali odbijaš si to priznati

via GIPHY


Može ti nešto u tebi govoriti da stvari nisu onakve kakve trebaju biti, ali takve misli ljudi često odbacuju negdje sa strane jer misle da pretjeruju. Što nije istina. Kada primijetiš znakove upozorenja, to je vjerojatno zato što oni tu i jesu, samo trebaš skupiti hrabrosti i to si priznati.

6. Ne poštuje te

via GIPHY


Bez ikakve rasprave, ukoliko primijetiš da se dečko prema tebi ne odnosi s poštovanjem, makni se od njega što dalje. Svatko tko te ne cijeni takvu kakva jesi, takva te osoba ni ne zaslužuje. Preuzmi stvari u svoje ruke, pokaži mu da se s tobom nitko ne može igrati i pronađi nekoga tko će te poštovati i biti s tobom jer mu se sviđaš.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Prepoznaj jesi li u vezi s toksičnom osobom željnom kontrole! Ova 4 ponašanja će ju razotkriti

Četiri su alarmantna znaka upozorenja u vezi! Uočiš li samo jedan bježi brzinom munje

Osam je znakova upozorenja! Trebaš pobjeći od njega glavom bez obzira ako ih primijetiš

veza ljubav dečko znakovi iskorištavanje znakovi upozorenja

Još vijesti