Slika nije pronađena

Čekaš taj prvi poljubac, ali on nikako da se dogodi, iako sve nagoviješta da je već trebao biti. Viđate se već neko vrijeme, lijepo vam je zajedno, daje ti komplimente, možda si dobila i pusu u obraz, ali još uvijek nije bilo onog pravog poljupca. Zašto?

Uvijek možeš biti i ti ta koja će inicirati prvi poljubac, ali najčešće se ipak bojimo napraviti tako veliki korak, jer se bojimo reakcije. Što ako te odbije? Jednako kako je i tebi neugodno to napraviti, možda je i njemu, ne mora značiti da mu se ne sviđaš, pogotovo ako si primijetila da je sramežljiviji. Zašto još nije pao poljubac može biti zbog različitih razloga, ali najčešće je ipak u pitanju jedan od ovih 6. Ovisno o situaciji u kojoj se nalaziš i kakav je vaš odnos, možeš pretpostaviti koji je od njih najvjerojatniji u tvom slučaju.

1.Još je rano

Imaj na umu da se ne bacaju svi jednako brzo u nove odnose. Tebi je možda skroz normalno poljubiti se nakon nekoliko dejtova, ali njemu možda nije, već više voli čekati da se odnos što više razvije. Kada se viđate nekoliko tjedana ili mjesec dana to se može činiti kao puno vremena, ali zapravo se još uopće ne znate. Neki se ljudi vole uvjeriti da je to stvarno TO prije nego naprave neki veći korak.

2.Šalješ mu krive signale

Jednako kako nama dečki nisu jasni, tako ni njima mi nismo jasne. Možda misliš da mu šalješ sve prave signale i da mu daješ do znanja koliko ti se sviđa i koliko želiš da se nešto dogodi među vama, ali on to možda ne vidi tako ili ne vidi uopće. Može misliti da si samo pristojna. Nitko ne voli odbijanje, pa tako ni puno dečki neće napraviti prvi korak ako nisu 100% sigurno da ste na istoj valnoj duljini.

3.Čeka savršeni trenutak

Želimo da dečki budu romantični, ali najčešće nisu, a onda kada jedan je – ne možemo vjerovati i mislimo da nešto nije u redu. Tipične djevojke. Uvijek postoji šansa i da je dečko s kojim se viđaš pravi romantik i da želi da prvi poljubac bude za pamćenje. Nemoj samo tako odmah pomisliti da mu se ne sviđaš dovoljno.

4.Nije zainteresiran za tebe na taj način

A nekada je i ono čega se najviše bojiš zapravo istina. Počeli ste se viđati, redovito se čujete i sve se čini super, ali nikako nema poljupca. Može ti se sve to činiti zbunjujuće, ali zapravo ti on daje do znanja u kojem smjeru želi da ide vaš odnos. Obrati pažnju na njegovo ponašanje prema tebi, je li stvarno opčinjen tobom ili se ponaša prema tebi više kao prema frendici?  

5.Još uvijek nije prebolio bivšu

Jedan od razloga može biti i da još uvijek nije prebolio bivšu, a iako mu se sviđaš, ne želi ti davati lažnu nadu. To je zapravo lijepo od njega. Ispitaj kada mu je završila prošla veza i kako, a možeš i kroz razgovore koje ste imali do sada vidjeti koliko je puta spominjao bivšu curu i bivšu vezu – ako više puta, to ti sve govori.

6.Sramežljiv je i boji se tvoje reakcije

Dečki se čine samopouzdaniji nego što jesu. Pogotovo kada je u pitanju cura koja im se sviđa, uhvatit će ih nervoza jer ne žele zeznuti stvari. Jednako kako je tebe strah poljubiti njega, i njega može biti strah poljubiti tebe. Samo zato što se kao podrazumijeva da dečki to trebaju napraviti, ne znači da su svi toliko sigurni u sebe i da će samo tako poljubiti curu. Pokaži mu da ti se sviđa nekom slatkom malom gestom, daj mu kompliment, zagrli ga, to bi ga moglo ohrabriti.

Pogledajte još:

Savjet dečka kako postupiti kada te neki lik pozove na druženje – ovako ćeš provjeriti koliko je zainteresiran

Što vaša simpatija zapravo misli kada kaže da niste u vezi, već samo izlazite? Možda jednu od ovih 4 stvari

Najgori odgovori koje možeš dati kada ti netko po prvi put kaže 'volim te': Ovih 7 će slomiti svačije srce

poljubac ljubav prvi poljubac dejtanje

Još vijesti