Slika nije pronađena

Iako se mnogo priča o emancipaciji ženskog spola, kod nas je još uvijek najraširenije mišljenje da dečko treba curu zvati na spoj, dok je obrnuta situacija u najmanju ruku - čudna.

Ipak, vremena se mijenjaju i danas je ipak mnogo više cura koje same uzimaju stvari u svoje ruke i pozivaju dečka koji im se sviđa na spoj. Također, sve je više dečki koji će takav poziv prihvatiti i smatrati sasvim normalnim.

Kelly Brook, Playbov model i glumica koja redovito završava na ljestvicama najseksi žena svijeta kaže: 'Jesam li ikada pozvala muškarca van? Naravno. Nije me strah!'

Cure

Mnoge će djevojke reći kako je njima teže pozvati dečka na spoj nego što je dečku pozvati curu. Naime, tada se mogu početi širiti tračevi o njoj, o tome kako je laka cura, kako nije ženstvena.

Osim ovoga, cure obično o tome premišljaju tisuću puta, važu za i protiv pa često sve može postati pravo mučenje. Također, cure se jako boje izrugivanja i odbijanja, iako ni dečki nisu imuni na to.

No, djevojke koje same pozovu dečka na spoj izrazito su hrabre i odaju dojam da znaju što hoće i žele te kako do toga doći. Pršte samopouzdanjem i ne robuju sterotipima.

Dečki

Još od pamtivijeka muškarci su poznati kao lovci, oni hvataju plijen koji je, uz životinju i žena. Oni traže ruku dame, oni su prosci, oni idu u dvoboje kako bi osvojili ženu svog života. Sve ovo prenijelo se u današnje vrijeme pa se često od dečka očekuje da će prvi poslati poruku, reći nešto, pozvati na spoj.

Mnogi dečki vjeruju kako im je dužnost pozvati curu na spoj jer ako to umjesto njega učini djevojka, kao da je umanjila njegovu muškost i otela mu njegovu muževnu ulogu. On više nije mačo.

Što ti misliš? Tko koga treba pozvati na spoj? Jesu li se vremena doista promijenila i cure trebaju zvati dečke na spoj ili dečkima treba ostaviti da uživaju svoju tradicionalnu ulogu lovca?

N.LJ.J.

foto: photoxpress.com

spoj Dečki cure ljubav zavođenje prvi korak