Slika nije pronađena

Vjerojatno ti kroz glavu prolazi najgori mogući scenarij: vaš prekid. Javljaš svim frendicama što se događa, tvoje BFF su uz tebe da ti pomognu s porukama, a pojela si dovoljno čokolade da si natukla barem 2-3 kile. Već si govoriš kako je on krivac za sve, razmišljaš o tome što te čeka nakon vašeg prekida, pripremaš se na to da ćeš ponovno biti 'single'.

Stani na trenutak i pogledaj kako stvari stoje. Jeste li prekinuli? Niste. Samo je došlo do prve svađe, koju uz malo truda možete prevazići bez problema. Ne kaže se uzalud da nisi upoznao osobu dok se nisi posvađao s njom.

Možda ti se čini da je ovo početak kraja, no istina je da je samo početak. Početak novog, dubljeg i ozbiljnijeg odnosa. Naposljetku, ne možete se uvijek oko svega slagati i razmišljati na isti način.

Donosimo ti nekoliko savjeta kako da preživite prvu svađu!

1. Ne produbljuj razlog svađe

Najgora stvar koju možeš napraviti jest zbog jedne sitnice, početi razmišljati o svemu što se ikada dogodilo. Npr. ako ste se posvađali oko toga gdje ćete ići jesti, nemoj se dovesti u situaciju gdje ga pitaš voli li te on uopće i slične stvari. Nemoj ga dovoditi u poziciju da se zaista počne pitati voli li te. Činjenica da ste se posvađali oko nečega ne mijenja trenutno stanje stvari - vi ste u vezi. Nije odjednom sve što si znala i mislila jučer postalo laž i neistina.

via GIPHY


2. Promijeni temu

Ako malo razmisliš, rijetko kada se problemi riješe u trenutku kada se dogode. Vjerojatno treba i tebi i njemu malo dok ne 'prožvačete' sve što se trenutno dogodilo. To ne znači da ćete ignorirati problem i praviti se da je sve ok i da je sve savršeno. Tako će i on vidjeti da si dovoljno zrela i sigurna u sebe da možeš preživjeti bez da budeš u pravu.

via GIPHY


3. Pričekaj s raspravom dok se ne smiriš

I sama znaš kakva si kada se razljutiš. Svašta kažeš samo kako bi povrijedila drugu osobu, iako to ne misliš. Sigurno je i njemu tako. Nažalost, kada nešto kažemo, teško je to povući. Radije pričekaj dok se ne smirite oboje i onda na miru porazgovarajte o problemu koji imate. Tako se nećete povrijediti, već ćete na odrasli način riješiti stvari.

via GIPHY


Foto: Giphy/Pixabay

A.Š.

Pročitaj još:

Dečki otkriveni: 20 stvari koje radi svaki dečko kada želi da mu budeš cura

S njima nemoj imati posla – pet tipova ljudi koji su najčešći varalice u vezi

Zacijeljeno 'u roku keks' – stručnjaci tvrde da se slomljeno srce može oporaviti za 90 sekundi

ljubav dečko savjet

Još vijesti