Slika nije pronađena

Kada se sjetimo da su naši starci morali živjeti bez interneta i mobitela, bude nam slabo. Teško nam je zamisliti život bez Instagram i WhatsAppa, a još teže vidimo dejtanje bez tih pomagala.

Ipak, koliko god nama bilo sada bolje, postoje neke stvari koje bismo željeli vratiti!

1. Kad te dečko dođe pokupiti doma za dejt

Možda je nalaženje u gradu jednostavnije i spretnije, no moraš priznati da bi sigurno bilo ljepše i romantičnije kad bi te došao pokupiti na vrata. I da samo prošećete skupa do grada ili sjednete na autobus, bolje je nego da se nađete u gradu kraj kafića u koji idete na kavu.

2. Pažljivo spremanje za dejt

Naravno da nećeš nikada doći bez veze obučena na dejt, ali danas to izgleda ipak nešto drugačije. Prije su se cure skoro svečano oblačile, a danas... Pa izrazit ćemo se ovako: danas je najpoželjnije pokazati sve što imaš...

via GIPHY


3. Cvijeće na poklon

Kada si zadnji put dobila cvijeće na poklon? Ne možeš se sjetiti? Ni mi. Nekada je to bio običaj, skoro pa nešto što se moralo. Zanima nas tko je i kada odlučio da mi NE želimo dobivati cvijeće?!

4. Plesanje, a ne trljanje jedno o drugo

Možda ne znaš plesati valcer ili tango, ali kada gledaš stare filmove, zar ti nisu preslatki parovi kada se samo drže i polako ljuljaju dok si gledaju u oči, pa onda tu još padne i nekakav poljubac? Puno romantičnije od današnjeg 'plesanja' kada se samo trljate jedno o drugo.

5. Odlazak na dejt, a ne na kavu

Odlazak na kavu ili piće ili cugu neće nikada biti spoj ili dejt. Svi znamo što to znači i da to ustvari je upravo dejt, ali nije to to. Kada te dečko pozove na dejt, on odmah eksplicitno govori što želi, što znači da je siguran u svoje osjećaje i da mu se zaista sviđaš! Kava nije toliko 'službena' te mu ostavlja puno prostora za manevriranje.

via GIPHY


6. Pitanje 'Želiš li mi biti cura?'

Zlatna vremena kada nisi morala provoditi dane pitajući se što ste vi sada i šaljući screenove frendicama i nadajući se da zaista jeste ekskluzivni i da sutra neće osvanuti na fejsu njegova slika s nekom drugom curom. Prije je bio običaj da se jasno kaže kada se prohoda, a do tada je bio takav mood da ti nije ni palo na pamet da misliš da ste možda skupa.

7. Romantične geste poput pisanja pjesmi

Svi bi voljeli biti voljeni, a ima li romantičnijeg od onoga kada ti dečko napiše pjesmu? Sama činjenica da se potrudio i potrošio vrijeme na to govori dovoljno o tome koliko mu je stalo do tebe, a i još kada pročitaš pjesmu pa vidiš kako razmišlja o tebi, što osjeća i kakvu te vidi, ma rastopiš se!

8. Kvalitetno provedno vrijeme uživo, bez elektronike

Sada kad se nađeš s dečkom, sigurno barem dio vremena provedete na mobitelu, ako ne zato što je neugodna tišina, onda zato da podijelite neke smiješne stvari jedan s drugim. I onda se tu malo ponesete i sljedeća stvar koju znaš je da ste oboje na mobitelu i to nije ono što si htjela... Prije mobitela nije bilo tako, već ste morali vrijeme provoditi samo jedan s drugime. Barem ste odmah znali, ako biste imali neugodne trenutke, da to nije to!

via GIPHY


9. Pitanje 'Smijem li?' i za najmanje sitnice

Danas samo čekaš njegovu poruku i nadaš se da će doći, a prije su dečki bili ti koji bi najavili svoj poziv, i to uz traženje tvoje dozvole: 'Smijem li te nazvati danas navečer?'. Osim poziva, tražilo se dopuštenje i za ponovan dejt: 'Kada te smijem vidjeti ponovno?'. Ništa se nije pretpostavljalo da se mora ni da će biti!

10. Seks nije bio 'pod mus', čak na to nije nitko računao!

Govoreći o stvarima za koje se pretpostavlja da će ih biti, seks je bio nešto na što se nije računalo. Danas, ne samo da se očekuje da će doći do njega, nego se očekuje i da će to biti ubrzo! Naravno, ne treba niti ne pričati o tome u potpunosti, ali dečki bi trebali biti svjesni toga da dok ti tako ne odlučiš, nema ništa od seksa!

Bi li i ti voljela da se neke od ovih stvari vrate u modu?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

Zavedi ga porukama – savjeti uz koje ćeš postati stručnjakinja za dopkanje

Najčešće pogreške koje svi radimo u početku veze – ovaj put ih izbjegni!

Savršen proljetni dejt – top 10 ideja za romantičan provod u dvoje

veza dečko dejt

Još vijesti