Slika nije pronađena

Još od knjige Lolita, pisca Vladimira Nabokova, u kojem je prepričan ljubavni odnos tinejdžerice i muškarca, djevojke diljem svijeta ne boje se reći da su zaljubljene u nekog dosta starijeg od sebe.

Kažu da ljubav ne pita za godine pa se tako i mlađe cure mogu zaljubiti u starijeg dečka. Ovdje ne govorimo o zaljubljenosti u muškarca od 40 godina, nego pričamo o tome kada se primjerice tinejdžerica od 15 zaljubi u dečka od 23 godine.

Ljubavne osjećaje ne možemo promijeniti, ali možemo svoje ponašanje. Premda nam se može činiti da smo zrele za svoje godine i da ćemo uskoro postati `prave žene`, to uopće nije tako. Koliko god cura s 15 ili 17 godina bila pametna, inteligentna, vrijedna i odgovorna, ne znači da ima iskustvo osobe od 25 godina.

S odrastanjem shvatimo koliko smo bili nezreli prije samo dvije godine i kakvo nam je bilo razmišljanje, a tek kada se kao studenti sjetimo sebe u srednjoj - padne nam mrak na oči. Perspektiva tinejdžerice i dečka koji je dosta stariji nije ista.


Mlađe cure ne bi trebale te dečke proganjati i pokazivati im do kraja svoje osjećaje. Ako se pitaš zašto, evo odgovora: zato što su stariji dečki iskusniji, prefriganiji i vrlo lako se može dogoditi da se nađeš u situaciji u kojoj ćeš biti povrijeđena. To nije pravilo, ali se događa češće nego iskrena ljubavna priča.

Možeš misliti da voliš tog dečka, ali zapravo je stvarnost drukčija. On te vjerojatno u skorije vrijeme neće pustiti da mu se približiš upravo zato što si mlađa i nezrela. Koliko god ti to željela, vaši interesi ne mogu biti isti što je i normalno jer se svatko nalazi u drukčijoj životnoj fazi.

Ako stalno pokušavaš održavati kontakt s njim, javljaš mu se i želiš se viđati, a nisi mu otvoreno rekla da ti se sviđa, vjeruj nam - on to već zna. Kako smo već rekli- on ima više iskustva te zna raspoznati pojedine neverbalne znakove u komunikaciji i zato budi oprezna s tim što mu govoriš i otkrivaš.


Tijekom puberteta naši hormoni plešu pa ni sami više ne znamo što bismo točno željeli i što osjećamo, a baš to stariji dečko može iskoristiti. Nije rijetkost da stariji dečki mlađe cure nagovore da im pošalju svoje gole fotke i slične stvari što uvijek znači nevolju. Cure su često spremne na sve i svašta zbog ljubavi, a to nažalost može biti iskorišteno.

Lako je moguće da on nikada neće biti s tobom u vezi, osobito ako je razlika u godinama prevelika. Moraš znati da je on u totalno drugom `điru` i da ti vjerojatno ne možeš postati dio toga jer si premlada. Istina je, za neke stvari si jako mlada te ih trebaš ih probati i shvatiti s vremenom.

U slučaju da mu želiš otkriti svoje osjećaje ili već imaš nešto s dosta starijim dečkom od sebe, za tebe slijedi jedan savjet: dobro razmisli o tome što radiš i hoće li to na kraju biti vrijedno ako završiš povrijeđena.
stariji dečko mlađa cura dosta stariji

Još vijesti