Slika nije pronađena

Znate se već sto godina i sve radite skupa. Idete do škole i natrag zajedno, on kuži matku, a tebi ide hrvatski. Najljepše ti je izaći s njim van ili pak samo pogledati neki film i smijati se satima. I konačno si odlučila priznati sama sebi da ti je ipak nešto više od prijatelja.

Pripremila si cijeli govor i priznala mu da ti se sviđa kao dečko, a ne samo kao frend. I odjednom hladan tuš – on želi da ipak budete samo frendovi. U glavi si već imala cijelu priču o tome kako ste ušli u najčarobniju vezu ikad, oženili se, imali djecu i bili zajedno do kraja život on je sve uništio samo jednom rečenicom. Osjećaš se grozno i pitaš se što napraviti kad te odbije frend.

Postoji nekoliko faza kako što lakše preboljeti ovo razdoblje:

1. Isplači se

Imaš potpuno pravo plakati i tri dana ako treba. Sviđao ti se, imala si osjećaj da ste stvoreni jedno za drugo, a sada je on uništio tvoju malu bajku. Zatvori se u sobu, pusti najtužniju playlistu s Youtubea i izbaci to iz sebe. I neće ti biti ništa lakše, ali bar nećeš više imati suza za isplakati.


2. Ignoriraj ga

Sljedeći dan kad dođeš u školu ponašaj se normalno, ali nemoj mu davati baš previše pažnje. Ne kažemo da okreneš glavu kad ti se obrati, ali jednostavno se malo više druži s nekim drugim ljudima. Na odmoru budi s frendicama, a nakon kuće reći da moraš obaviti nešto drugo. Daj si vremena, a i dan nakon odbijanja ti jednostavno ne treba sol na ranu.


3. Nemoj flertati s njim

Iako sama sebi govoriš da si ga prebolila i dalje potajno ne želiš odustati od njega. Potajno se nadaš da tu ipak ima nešto i da ako ćeš nabaciti osmijeh da će se on predomisliti. No, to je pogrešna stvar u ovom trenutku. Zaboravi na sve osmijehe, dodirivanja ili preduge poglede.


4. Budi pristojna

Iako ga istovremeno mrziš i voliš, budi pristojna i srdačna. Ne želiš da pomisli da si slomljena jer te od odbio (iako i dalje slušaš tužne pjesme na Youtubeu) i jednostavno radi sve što i on. Ako te pozdravi, pozdravi i ti njega. Ako te pita kako si, pitaj i ti njega. Ako razgovarate o zadaći, onda samo razgovarate. Ali ako ti se ne obrati, nemoj ni ti forsirati neka druženja dok se ne oporaviš.


5. Prihvati situaciju

Iako još tu i tamo pustiš Adele sad je već malo lakše. Preživjela si najteži period, smanjili ste druženje. To je to, on te odbio i sad ste samo prijatelji. Koncentrirala si se na učenje, družiš se malo više s drugim ljudima i već je malo lakše.6. Ti si super

Sada je vrijeme da se vratiš u igru. Promijeni frizuru jer se to uvijek radi kad ti treba promjena u životu i dogovori se s curkama za pravi ženski izlazak. Obucite najbolje krpice i snimite cool selfie koji će naravno završiti na Facebooku.


7. Odluči što želiš

Imaš dvije opcije – ili ćeš ga skroz izbaciti iz života jer ti je teško gledati ga samo kao frenda ili ćeš se ipak potruditi da budete samo prijatelji jer ti je stalo do njega. Neko vrijeme će situacija s vama biti čudna pa možda se niti nećete toliko puno družiti kao prije. A ako pak odlučite biti prijatelji možda je najbolje reći mu da ti nije bilo lako priznati mu kako se osjećaš ali da ti je stalo do toga da budete prijatelji i da se nadaš da ipak možete prijeći preko svega ovoga.


8. Kreni dalje

On nije jedini. Možda vam je stvarno suđeno da budete samo prijatelji pa zato nemoj gubiti vrijeme i patiti za njim.


*Smiješ se nadati, ali ne previše – ako ipak u dubini srca misliš da je on taj, smiješ se malo nadati. Ljudi se mijenjaju i možda on da 5 godina shvati da si i ti stvorena za njega, ali ne smiješ provesti vrijeme čekajući samo njega. Ostanite u kontaktu i družite se, a tko zna što budućnost nosi.

Foto: Shutterstock/Giphy

I.I.

Pročitajte još:

'Seenao me, ali ne odgovara' – zašto ignorira tvoje poruke?

Šalješ krive signale: Zašto on cijelo vrijeme misli da mu se upucavaš?

Nema bediranja: 8 razloga zašto je dobro biti djevica

prijatelj odbijanje

Još vijesti