Slika nije pronađena

On ima 22, ona 15 ili ona ima 20, a on 17. Iako će mnogi tinejdžeri za simpatiju ili curu/dečka izabrati nekog tko je istih godina ili tek godinu mlađi ili stariji, postoje i oni koji se zaljube preko ušiju u nekog puno starijeg ili mlađeg od sebe.

Vrlo često cure privlače stariji dečki. To nije nimalo neobično jer djevojke prije psihički sazrijevaju od dečkiju pa su za njih dečki njihovih godina samo klinci koji pojma nemaju. S druge strane, oni stariji dečki djeluju zrelije (mada to nije uvijek tako), kul i totalno privlačno. Često to može biti tek privid, ali u teen razdoblju, kada hormoni divljaju, a izgled igra veliku ulogu to postaje manje važno.

Uostalom, ni zrele osobe nisu imune na velike razlike u godinama pa nam je tako dovoljno proviriti u svijet slavnih. Zasigurno mnogima odmah pada na um Demi Moore i njezin petnaestak godina mlađi partnert Ashton Kutcher. Tu je dakako i Cameron Diaz koja je hodala s devet godina mlađim Justinom Timberlakeom ili bakica Ivana Trump koja non stop uz sebe vuče neke mlade dečke. Ne zaboravimo ni pop divu Madonnu koja isto poručuje da je mlađe slađe te kultni film 'Diplomac' u kojem se lik kojeg igra Dustin Hoffman zaljubljuje u znatno stariju gospođu Robinson.

No, s druge strane, bezbroj je primjera kada je žena mlađa, a muškarac znatno stariji. Samo neki od njih su Katherine Zeta Jones i Michael Douglas, Calista Flockhart i Harrison Ford ili nama dobro poznata Dolores Lambaša i Josip Radeljak.

Dakako, mnogi će na ovo frknuti nosom i reći da je život zvijezda nešto sasvim drugačije od života nas, običnih smrtnika i da se često kod njih radi o novcu, a ne o pravim osjećajima. Dakako, ima i toga, ali nemojmo sve banalizirati jer zasigurno i sami iz svoje bliže ili dalje okolice sigurno poznate neku romantičnu priču o svojoj znatno starijoj tetki i mlađem tetku ili pak o starom ujaku i mladoj ujni.

Stariji dečko, mlađa cura

Stariji dečko, osim što privlači zrelijim izgledom, obično već ima jasnije definirane stavove i nameće se kao vođa, što djevojke često vole. Također, ukoliko radi, pruža i financijsku neovisnost, što je veliki plus pa partnericu može često počastiti pizzom ili kakvim lijepim poklonom za rođendan. Stariji dečki na ovaj način kao da oko sebe stvaraju auru moći što je itekako privlačno suprotnom spolu.

Nadalje, starijem dečku nije na pameti samo povaliti curu ili ispijati alkohol sa svojim prijateljima što je također curama izrazito privlačno.

Mlađi dečko, starija cura

Jeste li znali da je 'puma' naziv za curu koja ima dečka mlađeg od sebe? A čini se da su razlozi zbog kojih dečki vole mlađe cure gotovo jednaki onima zbog kojih cure vole starije dečke. Naime, biti sa starijom curom je nešto što dečkima imponira. Ona je obično zrelija, sofisticiranija i educiranija, što je mlađim dečkima itekako privlačno.

Nadalje, puma je obično samosvjesna i samopouzdana osoba, a budući je sama takva, neće zamjeriti svom mlađem dečku ako nije takav. Također, uz mlađeg dečka osjeća se bezbrižnije, opuštenije i uvijek spremno na neku igru.

N.LJ.J.

dečko cura stariji mlađi ljubav

Još vijesti