Slika nije pronađena

U ljubavi i ratu sve je dopušteno – izreka je koju koristimo valjda kao opravdanje ludosti koje činimo kad je u pitanju simpatija. Želimo znati sve o njemu/njoj - gdje izlazi, što sluša, čime se bavi u slobodno vrijeme, tko su mu/joj prijatelji i za tren se pretvaramo u prave male stalkere na čijim bi metodama pozavidio i Sherlock Holmes.

Ako ste mislili da ste jedini koji rade takve ludosti, prevarili ste se - ima mnogo znatiželjnika. Evo i najpopularniji načini za stalkanje, upoznavanje ili pridobijanje pažnje simpatije.

1. Zamka

Pošto srce i razum nisu najbolji frendovi, nije čudno što se mnogi odlučuju iscenirati situacije u kojima bi se mogli susresti sa svojom sipmatijom.

Jedna sedamanestogodišnjakinja iz Zagreba otkrila nam je trik koji je iskušala prije godinu dana. Njoj se dugo sviđao dečko iz susjednog razreda, čak su se i poznavali i imala je njegov broj, ali nisu bili u prilici komunicirati. Jednom je išla na hokej sa frendom i odlučila poslati svoju fotku simpatiji. Kada je to učinila, ispričala se reklavši da je namjera zapravo bila poslati sliku mami, ali njegovo ime je odmah ispod u imeniku pa je zabunom slika otišla na krivu adresu. Kako god, to je bila prilika da započne dopisivanje s njim.

Njena frendica je bacila oko na zgodnog dostavljača jedne pizzerije pa možete pretpostaviti što se dogodilo – restoranu je porastao promet jer je svaki dan naručivala hranu kako bi ga srela barem na kratko. I tako sve dok nije shvatila da je dobio otkaz.


2. Imitiranje

Ako simpatija i ti imate slične hobije, problema nema. Ali što ako vas zanimaju posve različite stvari? Očito nekima to ne predstavlja problem. Nina (18) povjerila nam je da se, zbog simaptije, upisala na folklor! Takva vrsta plesa nije ju uopće zanimala, ali pošto je to bio jedini način da mu se približi, odlučila je obući nošnju i zaplesati.

Iako na kraju nisu bili skupa, postali su frendovi, a preko plesa je upoznala svog sadašnjeg dečka u kojeg je ludo zaljubljena.

3. Googlanje

Jednako zabavno kao i pretraživanje na Facebooku, ali puno teže za objasniti ukoliko vas uhvate. Karolina (14) povjerila nam se o neugodnjaku koji joj se dogodio. Ona je naime, googlala dečka koji joj se sviđao i to neposredno prije nego se više njih nalazilo kod zajedničkog frenda kako bi skupa učili. Budući se on bavi plivanjem, gledala je fotke na Googlu i nakon toga neoprezno zatvorila laptop. Kada ga je ponovno otvorila pred svima, njegove fotke bile su na zaslonu.

Ne znamo kako je objasnila prizor, ali znamo da zahvaljujemo Bogu i Googleu na opciji „Clear search history“!

4. Praćenje

Činjenica je da što se više susrećete, veće su šanse da će te zamijetiti i početi razmišljati o tebi. Tina nam je priznala kako je pod velikim odmorom u školi, išla u pekaru koja je na drugom kraju ulice (iako postoje dvije bliže), samo zato što je ON živio u zgradi iznad. Nadala se da će ga susresti i barem uspostaviti eye contact jer se nisu poznavali.

Nije rijetka pojava da pratimo hobije i obveze svoje simpatije i onda se iznenada pojavljujemo baš u isto vrijeme na istom mjestu. Kakva slučajnost!

5. Društvene mreže

Pojava Facebooka uvelike je olakšala posao svim dežurnim stalkerima – u svakom trenu možemo znati što druga osoba radi, a kim se druži, gdje je, što sluša, kakve filmove voli i kako izgleda. Objavljivanje fotki, check in-anje, postanje najdražih pjesama i ostale mogućnosti ove društvene mreže otkrivaju sve o vašoj simaptiji, ali jednako tako i o vama. Zato razmislite dvaput prije nego otkrijete baš sve o sebi.

I.N.
Foto: sxc.hu

ljubav stalkanje Praćenje društvene mreže simpatija

Još vijesti