Slika nije pronađena

Slanje SMS-ova postalo je jedno od najvažnijih načina komunikacije među današnjim tinejdžerima. Zapravo, sasvim je normalno slati poruke u bilo koje doba dana ili noći te biti umrežen u neku od mreža koje nas okružuju.

A što kada se radi o muško – ženskim odnosima, kako u tom slučaju šljakaju poruke? E, tada vrijede malo drugačija pravila, a evo što ne bi trebala slati u poruci svome dečku ili dečku koji ti se sviđa.


'Moramo razgovarati'

Ovakav SMS nije dobro poslati nikome, a posebno ne dečku s kojim si u vezi, u nešto nalik na vezu ili koji ti se sviđa. Ovakvu je poruku najbolje izbjegavati jer, zapravo, što ćemo njome postići? Ništa. Naime, onaj tko dobije ovu poruku ili će se prepasti ili će zaključiti kako si pomalo umišljena i arogantna osoba.

'OMG gdje si?!?!'

Ako ti dečko ne odgovori na SMS u roku keks, nemoj mu odmah slati novi u kojem ćeš napisati nešto takvoga. Ovim samo pokazuješ svoju nesigurnost, a on je možda na treningu, na druženju s prijateljima i slično.


'Kasni mi…'

Jasno nam je da si zabrinuta i da želiš i dio brige prenijeti na njega jer ste bili zajedno i zna se zbog čega mjesečnica može kasniti. Međutim ovo nikako nije tema o kojoj se raspravlja u porukama. Najbolje je naći se u četiri oka i razgovarati o nečem tako ozbiljnom.

'Vidim te!'

Možda si ga opazila s druge strane ulice ili šoping centra i želiš biti simpatična ovakvom porukom. Međutim, ovo baš i nije simpatično već više kao iz nekih loših horor filmova, pomalo grozovito i jednostavno prečudno.

'Je l' ti to mene ignoriraš?'

Ako te ignorira, skužit ćeš po mnogo neverbalnih znakova koje će ti slati (ili po tome što će se praviti da si prozirna) i sigurno je da ti neće odgovoriti na ovakve poruke ako te doista ignorira. Čemu, dakle takva poruka?

'Volim te'

Ovo je loš izbor za slanje u SMS-u, posebice ako si odlučila ovu važnu riječ saopćiti mu po prvi puta. Ako je to doista ljubav što osjećaš prema njemu, ne zavređuje li ona da se o njoj priča oči u oči?


'Gotovo je'

Prekid preko SMS-a je tako kukavički i jadan i prije svega neotesan i neodgojen. Ovo je još nešto što se treba obaviti u četiri oka ili, ako baš nikako ne možeš tako, onda se barem potrudi i nazovi.

Neprimjerene fotografije

Ovdje se radi o MMS-u, ali poruka je ista – fotke na kojima si poluodjevena ili polurazgolićena te slične nikako ne bi trebala slati nekome tko ti se sviđa. Radi se o sadržaju koji nije primjeren za tvoje godine, a k tome, iako si možda zaljubljena i on je zaljubljen u tebe, već sutra se situacija može promijeniti, a tko zna gdje tada ovakve fotke mogu završiti.

Odgovor na SMS-ove od jedne riječi

Kada nam netko pošalje odgovor od jedne riječi, znači da ne želi dalje komunicirati s nama. Međutim, ti i dalje nešto zapitkuješ jer želiš nastaviti konverzaciju. Ovo je jednostavno -  očajno.

'Hrabri' SMS-ovi u 2 sata ujutro

Vani si s curama i okuražila si se nakon čaše jegera i cole te krećeš u akciju u dva sata ujutro šaljući mu neke polupijane rečenice. Ovo je doista jadno i neće te nikamo odvesti.

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

ljubav veze sms