Slika nije pronađena

Živimo u doba visokih tehnologija i zapravo više vremena provodimo na računalu nego družeći se s prijateljima oči u oči. Poruke, chatovi i pozivi zamjenjuju pravu, prirodnu komunikaciju.

Također, mnogo je društvenih stranica i mnogo je lakše nego prije upoznavati ljude te s njima dolaziti u kontakt i vršiti najrazličitije oblike komunikacije. Nije tako rijetko da ljudi imaju jednu vezu u stvarnom životu, a u isto vrijeme i neku drugu ili čak više njih u virtualnom svijetu. Tako termin prijevare dobiva neka sasvim nova, drugačija značenja.

Također, uz ovo, veoma je važno pitanje i povjerenje. Naime, nameće se pitanje – pogledati ili ne pogledati u poruke osobe u koju smo zaljubljeni? Ponekad nam ljubomora i znatiželja mogu postati pravi crv koji nas kopka i ne da nam mira dok ga ne nahranimo. No, treba li slijepo vjerovati i ne pregledavati poruke ili ipak treba popustiti nekom šestom čulu i pregledati poruke osobe s kojom smo? Ovo je doista pitanje svih pitanja za sve zaljubljene.


Dakle, pregledavanje ruksaka i traženje tragova ženskog parfema ili ruža za usne na kragni stvar je prošlosti. Nevjera se sada događa i traži na sasvim drugačijim mjestima – na mreži svih mreža, internetu te mobitelima.

Prema jednom istraživanju iz 2011. godine, 41 posto pripadnica ženskog spola provalilo je u poruke svoga dečka i čitalo ih.  A prema jednom istraživanju s početka 2013. godine, špijuniranje u dečkove poruke na mobitelu ili računalu među glavnim je razlozima prekida ljubavnih veza, bilo da se radi o dokazima koji se na ovaj način pronađu ili, pak, ozbiljnom narušavanju povjerenja.

Postoje slučajevi da neke djevojke čak odgovaraju na poruke koje su pronašle, odnosno pokušavaju drugim djevojkama ili djevojci u ime svog dečka dati nogu, objasniti da je gotovo. 


U konačnici, možda je najbolja ideja ipak pitati dečka, ukoliko nas muči crv sumnje. Direktno pitanje s gledanjem u oči. Mnogo toga može se iščitati iz odgovora te iz položaja tijela prilikom odgovora. Tek onda možemo odlučiti hoćemo li mu vjerovati ili ne.

Što vi mislite o svemu – je li u redu špijunirati dečka, čitati mu poruke na Facebooku, mobitelu ili e-mailu? Mislite li da je važnije poslušati svoje šesto čulo i pregledati ih ili ništa ne dirati u ime povjerenja? Jeste li ikada bile u situaciji pročitati poruke svoga dečka? Jeste li to učinile?

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

veze ljubav sms