Slika nije pronađena

Poslala si mu SMS, ali prošlo je već pola sata pa sat i dva – tri, a on se ne javlja. Što sada učiniti – poslati mu novi, nazvati ga ili jednostavno pustiti – let it be? Saznaj kako reagirati na ovakav bezobrazluk.

U globalu gledano, kada smo na početku veze vrijedi pravilo – jedan na jedan, dakle jedna tvoja poruka, jedna njegova. Ipak, neke od cura ne mogu se obuzdati, brinu se i histeriziraju. Evo što znači kada ti on ne odgovara na poruke:

Sasvim nova veza (koja traje mjesec – dva)

Ovo je mlada veza i tek se upoznajete. Nikada mu nemoj slati dvije ili više poruka za redom prije nego ti odgovori na prvu. Ako mu stalno SMS-aš i nešto zapitkuješ, vjerojatno će mu to brzo dojaditi i početi mu ići na živce. Stoga se smiri i čekaj. Osim toga, ako mu stalno dodijavaš SMS-ovima na koje ti ne odgovara, to će sigurno skinuti dio interesa sa tebe, ali će i smanjiti tvoju misterioznost i tajanstvenost.


Malo dulja veza (do dva mjeseca do pola godine)

Ovo je veza koja se polako pretvara u nešto ozbiljnije. To je ona veza: 'Ah, ne mogu vjerovati da smo već toliko zajedno!' U ovoj vezi trebaš biti još pažljivija nego u onoj sasvim novoj. Primjerice, sada već želiš biti slobodnija i opuštenije komunicirati pa mu pošalješ poruku kao što je: 'Ona majica koji su imao danas ti stoji baš seksi!' a on ne odgovara. Možda mu je ovo jednostavno – too much too soon i želi nekakav drugačiji oblik komunikacije pa pričekaj neka bolja i opuštenija vremena kada će i on moći tako razgovarati. Dakle, ako ne odgovara, jednostavno prijeđi preko toga kao da nije bilo ničega.

Dugačka i poprilično ozbiljna veza (preko pola godine)

Ako ste u vezi već pola godine i dulje, a on još uvijek povremeno ili često ignorira tvoje poruke, vrijeme je za pravi pravcati ozbiljni razgovor. Dakle, ako nije odgovorio na jednu poruku, nemoj ga zasuti s nekoliko novih ili ga odmah zvati i svađati se s njim preko telefona. Najbolje je da, kada se nađete oči u oči, porazgovarate o tome. Objasni mu kako te nervira to što ignorira tvoje poruke i da ti to mnogo znači pa bi bilo lijepo da ti barem ponekad odgovori na poruku. Ako je dečko s kojim si već toliko u vezi, znači da ima neke kvalitete, stoga vjerujemo da će te razumjeti.


Znaj i sljedeće…

Neki dečki jednostavno MRZE pisanje poruka i ovo je jednostavan razlog zašto ne odgovaraju. Ako je tvoj baš takav, pokušaj ga razumjeti i sve one slatke i kratke razgovore umjesto preko SMS-ova obavite u četiri oka. Ima i u tome mnogo šarma i čari, zar ne?

N.LJ.J.
Foto: Photoxpress.com

veze ljubav sms