Slika nije pronađena

Seksualni život pojedinca bi se trebao ticati samo njega i njegovog partnera; to znači da možemo uvijek odlučiti kada ćemo imati spolni odnos, ali postoje trenuci kada to nikako nije preporučljivo.

Uglavnom se radi o situacijama kada bi mogli ugroziti svoje zdravlje. Intimno područje djevojaka je iznimno osjetljivo i upravo zbog toga treba paziti kada je u pitanju seks.

Ove zabrane treba shvatiti ozbiljno, a ovo se osobito odnosi na djevojke koje su seksualno aktivne:

Nekoliko sati prije odlaska ginekologu

Valjalo bi se suzdržati od seksa barem 24 sata prije odlaska ginekologu, a pogotovo ako ćemo raditi Papa-test. Ginekolog može vidjeti kada smo se zadnji put seksali i ne apstinencija od spolnog odnosa prije ginekologa je zapravo znak kulture. No, ne radi se samo o kulturi jer seks može poremetiti rezultate Papa-testa.Nakon što smo bili u bazenu

Penetracija nije nikako dobra ideja nakon što smo izašli iz bazena, osobito ako u njemu ima puno klora. Žensko intimno područje je jako osjetljivo, a klor uopće nije nježan. Klor u kombinaciji s vodom može napraviti pravu štetu `tamo dolje` jer će doći do infekcija i iritacije. Naravno, ovo nije slučaj za sve, ali treba pripaziti.


Tijekom liječenja infekcije `tamo dolje`

Ovo bi se trebalo podrazumijevati, ali postoji dosta cura koje ne apstiniraju od seksa tijekom liječenja od neke vaginalne ili gljivične infekcije. Takve infekcije zahtijevanju liječenje i po nekoliko tjedana pa čak i ako osjetimo da nam je sada `bolje` seks nam ne bi trebao pasti napamet.Ako nas boli trbuh

Bol u trbuhu i seks ne idu zajedno te bi se i to trebalo podrazumijevati, ali mnoge cure to krše. Vrlo je jednostavno: ne treba se seksati dok nas boli trbuh jer će nas boljeti još više od tog cijelog micanja i `ritma`. Osim toga, penetracija dolazi blizu do rektuma što može stvoriti još veći problem, stoga ponavljamo: ništa od seksa!Kada nemamo nikakvu zaštitu kod sebe

Upozorenja nikada dosta pa valja još jednom upozoriti: bez zaštite nema seksa. Naravno, može ga biti, ali će on biti riskantan. Nezaštićeni seks donosi brojne nevolje – od spolnih bolesti pa do neželjene trudnoće. Najlakše je kupiti kondom te bi za početak to trebala napraviti ili ti ili dečko.


Ako nas svrbi intimno područje

U slučaju da osjećamo iritantan svrbež `tamo dolje` najbolje je suzdržati se od seksa. Prvo će nam napamet pasti da to ignoriramo, ali zapravo ne bi trebali jer to može ukazivati na nešto drugo što će trebati liječiti. Seksom je moguće samo pogoršati stvari jer se vjerojatno radi o iritaciji ili o infekciji.

seks seksanje situacije

Još vijesti