Slika nije pronađena

Život je pun neugodnih situacija; od onoga kada se razbiješ na školskom hodniku pred simpatijom preko slanja poruke krivoj osobi pa sve do trenutka kada te roditelji uhvate u laži. Stvari nisu puno drugačije ni u krevetu.

Iako na filmu seks izgleda strastveno, senzualno i romantično, u stvarnosti nije uvijek tako. Ponekad nam se neugodnjaci dogode usred ljubavnog klinča zbog čega se crvenimo poput semafora, a jedina utjeha je ugašeno svjetlo. No čak i u takvim situacijama nema razloga za dramatiziranje jer se radi o posve uobičajenim stvarima koje su gotovo svi iskusili. Evo o čemu govorimo:


*Čudni zvukovi

Činjenica je da naše tijelo katkad proizvodi neobične zvukove koje ne možemo kontrolirati. Budući da se za vrijeme seksa određena količina zraka zadržava u vagini, mogu nastati čudni zvukovi. U takvim situacijama najbolje je zadržati smisao za humor i nasmiješiti se. Ako je naš partner ok, shvatit će o čemu se radi i također se nasmijati uz, nadajmo se, poneku riječ ohrabrenja.

via GIPHY


*Neusklađenost

Ti se okreneš lijevo, on desno, ti ideš lagano, a on bi jače, ti pokušavaš pronaći ugodnu poziciju, ali on ne shvaća što radiš? Bez brige, ponekad je potrebno vremena da bismo se skužili s partnerom. Možda će prvih nekoliko puta biti nespretnih situacija zbog kojih ćeš se osjećati loše, ali ako ti se dečko zaista sviđa, imaj strpljenja i sigurno ćete pronaći zajednički jezik.


*Mrlje na plahtama

Za vrijeme spolnog odnosa dolazi do izmjena tjelesnih tekućina stoga se nemojte čuditi ako pronađete vlažne mrlje poslije. Ne, to ne znači da ste se upiškili niti da nešto nije u redu s vama. Velike su šanse da se ništa neće vidjeti nakon što se tragovi osuše, a u svakom slučaju možete promijeniti plahte ako vam je neugodnjak zbog roditelja.

via GIPHY


*Izostanak reakcije

Vjerojatno si na filmovima vidjela što se dečkima sviđa i što vole doživjeti u krevetu, ali nakon što si probala istu stvar, njegova reakcija je potpuno izostala? Isto se može dogoditi i obrnuto i uopće nije razlog za brigu. Najbolje je voditi se vlastitim osjećajem i polako ispipavati što bi se partneru moglo svidjeti te mu dati do znanja što se tebi sviđa. To je siguran put ka obostranom zadovoljstvu i nemoj s uzrujavati ako neke stvari ne upale.


*Neočekivana publika

Upadanje staraca, sestre, brata ili rođaka u sobu za vrijeme seksa je definitivno jedna od najneugodnijih situacija koje možeš doživjeti. Prvo što trebaš učiniti jest zgrabiti plahtu/deku/komad odjeće koji ti je pri ruci i prekriti sebe, a po mogućnosti i partnera. U ovim situacijama najbolje je izbjeći svaku komunikaciju pa će jedno 'molim te napusti' sobu biti sasvim dovoljno, a ako postoji potreba za razgovorom, to se može obaviti i u trenutku kada su svi odjeveni.

Foto: Shutterstock

I.N.

Pročitajte još:

'Tako sigurno nećeš ostati trudna' – 5 mitova o tinejdžerskom seksu i trudnoći

5 razloga zašto je totalno ok biti djevica i nakon srednje

Iznenađujuće stvari koje će ti se dogoditi tijekom prvog seksa

situacije neugodnjak seks

Još vijesti