Slika nije pronađena

Netko ti se sviđa, pozoveš tu osobu van, ona je oduševljena i pristane, ali mora pogledati kada je slobodna i onda ti se ne javlja. Koliko je puta u redu pozvati nekoga van, a kada je ipak vrijeme za odustati?

Najprije se oduševiš jer simpa pristane na dejt, a iako kaže da mora pogledati kada je slobodan, i dalje si sretna, jer ipak je pristao. A onda hladan tuš. Prestane se javljati. Prvo logično objašnjenje je da je zapeo u obavezama, da ima za učiti... ali kako prolaze tjedni postane ti jasno da to ipak nije slučaj. Vidiš da objavljuje storyje na Instagramu, da lajka objave, ali tebi ne odgovara na poruku o tome kada ćete napokon na druženje. Takva situacija može biti zbunjujuća za svakoga, kako znati bi li bilo u redu podsjetiti na dogovor za druženje ili jednostavno zaboraviti na tu osobu jer joj očito nije dovoljno stalo?

via GIPHY


Psiholog dr. Joshua Klapow otkrio je nekoliko trikova koji ti mogu pomoći procijeniti situaciju. Njegov je savjet da ukoliko nekoga pozoveš jednom van, jako je bitno da stvarno slušaš što će ti ta osoba odgovoriti. Ako ti u startu kaže da nije zainteresirana, onda neće pomoći ako za par dana ideš pitati ponovno. Koliko god to bilo teško, moraš prihvatiti odgovor, sviđao ti se ili ne.

Ono što mnogima padne na pamet je da je pitanje možda pogrešno protumačeno. Iako, jako se rijetko događa da poziv na dejt ili druženje bude krivo protumačen i da osoba koju si pozvao/la van nije dobro shvatila pitanje, ali svejedno možeš provjeriti. U tom slučaju direktno pitaj je li za druženje. Ne želiš da bude nerazumijevanja već u ovom koraku – poziv na dejt i poziv na druženje nemaju isto značenje, zato pažljivo biraj riječi.

via GIPHY


Ako pozoveš nekoga na dejt, a umjesto konkretnog odgovora osoba promijeni temu ili prestane odgovarati, u redu je priupitati nešto poput 'Možda neki drugi put ako sada ne stigneš?' ili 'Bi li uopće razmotrio/la ikad tu mogućnost?'. Ako i dalje ne odgovara, tu prestaješ s pozivima za dejt, jer očito je da ništa od toga.

Nije najbolje ni preporučljivo u više navrata ponavljati poziv za dejt ako druga strana ne pokazuje nikakve znakove da to stvarno i želi realizirati. Može se dogoditi da je situacija čudnjikava, ali tada postavi neko direktno pitanje koje će raščistiti sve nejasnoće. Par puta je u redu propitati i vidjeti što je s druženjem ili dejtom koji dogovarate, ali sve više od toga je previše. Nekada je bolje na vrijeme nastaviti dalje.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Ova pitanja ti garantiraju da će vaš razgovor na prvom dejtu biti idealan i zanimljiv!

[LOL] Sedam misli koje svakoj curi prođu glavom prije prvog dejta

Osam je glavnih trendova u svijetu dejtanja! Sve što trebate znati, od ghostanja do bird boxinga...

Pogledajte još:

ljubav simpa dejtanje viđanje

Još vijesti