Slika nije pronađena

Kada ti prvi put slome srce, teško se je snaći u toj situaciji. Kako se ponašati? Kako ga preboljeti? Hoćeš li ga ikada uspjeti preboljeti? Pitanja su to koja ti prolaze kroz glavu, a odgovora nema.

Kako bismo ti barem donekle pomogli, donosimo ti sedam pravila koja će ti pomoći da čim prije preboliš svojeg bivšeg!

1. Isplači se

Prekid je teška stvar kroz koju nažalost moraš proći. Sigurno ti nije svejedno što više niste zajedno, pa zašto se praviš da je tako?! Isplači se kako treba. Dozvoli si period tugovanja, plakanja, ridanja, slušanja vaših pjesmi i gledanja vaših filmova. Osjećat ćeš se bolje, a i brže će te proći. Osim toga, sada se nećeš morati brinuti oko toga da ćeš se rasplakati u javnosti ako slučajno vidiš neku sitnicu koja te podsjeća na njega...

via GIPHY


2. Pričaj o tome

Reci svojim frendicama da trenutno prolaziš kroz prekid i da ti treba malo utjehe, odvlačenja pažnje i puno pričanja. Možda djeluje smiješno, ali vjeruj nam – čim počneš o tome govoriti naglas, bit će ti lakše. Nećeš ga odmah preboljeti, ali bit ćeš korak bliže!

via GIPHY


3. Nemoj imati 'rebound' veze

Tebi vjerojatno djeluje kao odlična ideja, no zamisli da si ti ta koja je nečija rebound veza. Kako bi se osjećala kada bi saznala da te je netko iskoristio samo kako bi se on osjećao bolje, u potpunosti zanemarujući i ignorirajući tvoje osjećaje. Svakako ne lijep osjećaj, zar ne? A i osim toga, nije da će ti rebound veza dugoročno pomoći da ti bude bolje. U trenutku ćeš se osjećati bolje, ali nakon toga, i dalje ćeš biti ona ista cura koja plače za svojim bivšim.

via GIPHY


4. Ne osvećuj se

Fora je s frendicama pričati kako ćeš objaviti neku njegovu neprikladnu sliku na Instagram, ili da ćeš mu razbiti prozor od sobe, ali i sama si svjesna kako bi izgledalo kada bi to zaista napravila... Nemoj biti dežurna luđakinja jer od toga svakako nemaš ništa!

via GIPHY


5. Prestani ga izbjegavati

Možda si navikla na to da vas dvoje uvijek svugdje idete skupa, no sada je situacija ipak nešto drugačija. Sigurno ste imali neka vaša zajednička mjesta, no samo zato što su to bila 'vaša' mjesta, ne znači da ih sada trebaš u potpunosti zaboraviti i izbjegavati u širokom luku. Dogovori se s ekipom i odite baš tamo – suoči se s tim mjestom i stvori nove uspomene. Nove, zbog kojih ćeš u potpunosti zaboraviti na one stare, 'ružne'!

via GIPHY


6. Pronađi zanimaciju

Prije si sve svoje slobodno vrijeme provodila s njime, pa si zato i imala sve organizirano tako da imaš puno slobodnog vremena, kako bi što više vremena provodila s njime. Sada nažalost si ostala samo s jako puno slobodnog vremena, koje provodiš razbijajući se glavu i razmišljajući o svakom trenutku provedenome s njime. Dosta! Pokreni se, upiši se na radionice, počni vježbati, uči više nego inače... Postoji hrpa stvari koje možeš raditi od kojih ćeš ustvari i imati neku korist! Što imaš od sjedenja pred televizijom i jedenja sladoleda?

via GIPHY


7. Oprosti mu

Koji god bio razlog  zbog kojeg ste prekinuli, oprosti mu. Prošlost je prošlost: ne možeš ju mijenjati niti utjecati sada na nju. Također, ne možeš promijeniti njega. On je osoba kakva je. Ostavi stvari kakve jesu i oprosti mu. Nemoj imati ružne misli, one ne donose ništa osim loše karme! Oprosti mu i kreni dalje...

via GIPHY


Kojih se pravila ti pridržavaš kako bi preboljela bivšega?

Foto: Giphy/Shutterstock

A.Š.

Pročitaj još:

HELP Prekinula si s dečkom, no on to ne prihvaća – kako dalje?!

ANKETA Sretna i zdrava veza: mit ili stvarnost?

HELP 'Stalno se svađamo, ali se i ludo volimo' – kako nastaviti dalje?

ljubav dečko Prekid savjeti

Još vijesti