Slika nije pronađena
Komunikacija je ključ dobrog odnosa – ako želiš da dobro funkcionirate kao par, bitno je razgovarate prije svega.

Svi mi ponekad reagiramo u afektu i kažemo stvari koje nismo htjeli ili pak neke probleme 'guramo pod tepih' ili šaljemo hejterske poruke, iako znamo da ne bismo smjeli. Pa ćemo se još jednom prisjetiti što znači normalno i zdravo komunicirati u ljubavnoj vezi.

1. Razgovarajte – nemojte se dopkati – kada se svađate. Puno je lakše neke stvari napisati nego izgovoriti, ali poslije bi ti moglo biti žao ako pretjeraš. Osim toga, puno bi napisanog moglo biti krivo protumačeno. Još je jedan razlog zašto bi bilo dobro da posegneš za pozivom – izludit će te čekanje njegovog odgovora.2. Reagirajte smireno – ništa se neće riješiti divljanjem (reći ćeš – lako reći, teško učiniti – i bit će u pravu). Pokušaj ne raditi preveliku dramu i fokusirati se na rješavanje nastalog problema.

via GIPHY


3. Nemojte skrivati svoje emocije – slobodno plači, reci 'volim te' i reagiraj odmah – nemoj biti 'skupljač'. Uvijek reagiraj odmah nakon što uočiš problem ili neslaganje s partnerom jer će u protivnom s vremenom eskalirati. I nemoj se bojati reći mu/joj koliko ti znači.

via GIPHY


4. Slušaj svojeg partnera kada ti priča kako se osjeća – pozornim slušanjem doći ćeš do izvora problema, lakše shvatiti svojeg dečka/curu i lakše doći do rješenja. Proučavaj njegove riječi i djela, ali i mimiku i geste lica i tijela. Dok pričate uživo, neće ti moći fejkati emocije.5. Fokusirajte se na ono bitno – bitni ste vi, vaša veza, a ostalo je stvar kompromisa. Nemojte od muhe raditi slona – ako on voli kruške, a ti jabuke, neka tako ostane. Razlike nas mogu i spajati, ne samo razdvajati.6. Budite iskreni jedno prema drugome – iskrenost je osnova za razvoj povjerenja, a bez povjerenja nema ni kvalitetne veze. Pod time mislimo i da ne prešućuješ ono što misliš da bi bilo bitno da tvoj partner zna.

via GIPHY


7. Nemoj izbjegavati neke teme samo zato jer što sramežljiva – dvoje ljudi u vezi mora moći o svemu pričati, od seksa do hrane.

via GIPHY


8. Budite empatični i puni poštovanja jedno prema drugome – pokažite razumijevanja jedno za drugo u teškim i u lijepim trenucima i budite dobri jedno prema drugome. Nemoj izgovarati 'ne zanima me' previše često – ponekad je to jako teško za čuti. Poštovanje je također osnova za ljubav.

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Pixabay

M.Z.
Pročitajte još:

Najčešće greške koje cure rade tijekom dejtanja – iz perspektive dečkiju

Pazi kako se dopkaš - saznaj što emojiji koje šalješ govore o tebi

Impresioniraj okolinu – znaš li koja su pravila dobre komunikacije?

odnos Svađa par razgovor Partner kompromis empatija iskrenost ljubavna veza

Još vijesti