Slika nije pronađena

Kada pristaneš biti s nekime u vezi to je zato što ti se ta osoba sviđa – kako kao osoba, tako i fizički. Koliko god bilo bitno 'ono unutra', bitan je i fizički izgled, a tko kaže da nije, laže. Ali, ako se pita znanost, izgleda da fizički izgled nije uopće bitan jer će cure biti sretnije u vezi s ovakvim tipom dečka.

Kada zamišljaš kakav će ti biti budući dečko sigurno imaš u glavi koliko toliko jasnu sliku o tome kako želiš da izgleda. Bez obzira koje te fizičke osobine na nekome privlačile, želiš da bude zgodan. Biti u vezi s nekime tko ti se ne sviđa po izgledu i ne privlači te, nema smisla, jer kako će takva veza opstati. I to je u redu – sve dok dečko nije zgodniji od tebe. Znanstvenici su došli do čudnog zaključka, a on je: cure će biti najsretnije u vezama gdje je njihov partner ružniji od njih. Ako je dečko fizički privlačniji od tebe, po ovome takva veza neće biti bajkovita priča o kakvoj sanjaš.

Zašto je bitno da ti budeš u vezi ona koja izgleda bolje? Imaju nekoliko činjenica zbog kojih tvrde da je upravo ovo put do ljubavne sreće.

1.Osjećat ćeš se puno bolje u svojoj koži

Cure koje su u vezi s dečkom za kojeg su svjesne da je zgodniji od njih, uvijek će se truditi promijeniti, ići na dijete, uređivati...i to ne zato što one to žele, nego zato što misle da to MORAJU, kako bi taj dečko ostao s njima. Kada su pak u vezi s nekime tko nije zgodniji od njih, osjećat će se puno bolje u svojoj koži i neće imati nerealna očekivanja od sebe kako moraju izgledati ili kako se moraju ponašati.

2.Dečko će se više truditi

Obično su cure ona polovica veze koja će se više truditi, ali u ovom slučaju će dečko biti taj koji će također ulagati dodatan trud u vezu. Kada se samo jedna strana u vezi trudi, to je put do neuspjeha. Svima laska kada netko napravi tu i tamo sitnicu kojom pokaže koliko mu/joj je stalo, a po ovome, ako si s dečkom koji je itekako zgodniji, on misli da se ne mora truditi toliko – jer izgleda dobro.

3.Manje su šanse da će te prevariti

Zato što svojim izgledom neće toliko hvatati pažnju drugih cura, to ovi znanstvenici povezuju i s činjenicom da su manje šanse da će te dečko prevariti.

4.Sve će oči biti na tebi

Kada znaš da si ti ona koja izgleda bolje, osjećat ćeš se samopouzdanije i sigurnije, što nije loše, pogotovo danas kada se hrpa cura osjeća loše zbog toga kako izgleda zbog nerealnih kriterija koje si postavljaju dok gledaju photoshopirane fotke influencerica. Ti ćeš uvijek biti ona koja je u centru pažnje kada negdje dođete, što neće svima zvučati kao dobra stvar, ali sigurno nije loš osjećaj kada znaš da si ti ta kojoj se svi dive.

5.Do izražaja više dolaze njihova osobnost

Ako neki dečko i zna da nije najzgodniji na svijetu, onda će se potruditi raditi na svojim osobinama i biti atraktivan na taj način. Nekada izgled stvarno pada u drugi plan kada je osoba smiješna i zabavna, pametna, šarmantna ili romantična. Imati i druge kvalitete osim samo dobrog izgleda je uvijek veliki plus.

Pogledajte još:

Seksualni odgoj kao obavezni predmet u školama – jeste li za ili protiv? Evo što misle Hrvati

Ako si cijeli dan na mobu – hoće li to utjecati na tvoje mentalno zdravlje? Znanost ima odgovor

Stalno na društvenim mrežama objavljuješ fotke s dečkom? To govori nešto jako loše o vašoj vezi

veza ljubav dečko Istraživanje

Još vijesti