Slika nije pronađena

Gledate se u školi, lajka ti fotke, a osmijeh je neizostavan kada te ugleda? Čini se da je i tvoja simpatija bacila oko na tebe.

Bez obzira što su svi signali tu, on i dalje ne prilazi? Ništa čudno, i dečki su katkad sramežljivi – uostalom tko je uopće rekao da baš oni moraju učiniti prvi korak! Ovaj put bi ti mogla preuzeti inicijativu.

Znamo da nije lako i da vjerojatno imaš tremu, ali zahvaljujući društvenim mrežama i mobitelima, prvi korak mogla bi učiniti putem SMS. Baciš neku simpatičnu poruku, a ako on uzvrati istom mjerom, znači da si na pravom putu. Ako ne odgovori ili izignorira tvoju poruku, koga briga – ionako se dopisuješ s mnogima, ne samo s onima koji ti se sviđaju.

Mi imamo nekoliko prijedloga za prvu poruku. Evo kako bi mogla započeti komunikaciju sa simpom:

#Hej ti, ideš kamo večeras?

Ova jednostavna poruka može super poslužiti kada ste u velikoj prostoriji okruženi ljudima. Imat ćeš priliku promatrati njegov izraz lica kada ugleda tvoju poruka - je li se zbunio ili osmjehnuo? Mnogo toga ćeš pročitati na njegovom licu, a ako stigne odgovor, nastavi s tipkanjem.

#Svi idu na Laurin rođendan – bilo bi ti bolje da se pojaviš! :)

Na ovaj način ćeš mu staviti do znanja da ga želiš vidjeti, ali ćeš izbjeći postavljanje pitanja koje bi moglo izgledati kao da ga zoveš na dejt.


#Sad sam čula novu stvar Maroon 5 pa sam se odmah tebe sjetila

Ako ste baš neki dan razgovarali o najdražim bendovima, a on je spomenuo Maroon 5, ovo je super 'izgovor' za slanje poruke. Ova poruka otkrit će mu da ga pažljivo slušaš dok govori te da te zanimaju stvari koje voli. Ako to nije signal da ti se sviđa, ne znamo što je!

#Baš mi je drago da sam te srela danas, trebali bismo se češće tako sretati :)

Susreli ste se na roštilju? Pričali ste ispred škole? Prošetali ste zajedno do dućana? Daj mu na znanje da ti se to svidjelo. Neka shvati da voliš provoditi vrijeme s njim!#Sanjala sam te noćas

Tko ne voli dobiti ovakvu poruku? Odmah nam zagolica maštu – što li smo radili u snu? On će se osjećati isto. Čak i ako ga nisi sanjala, tko može znati da je to mala, slatka laž? A ako te pita za sadržaj sna, prilagodi priču onome što ti paše u tom trenutku.

#Nitko od mojih prijatelja ne želi gledati 'Minionse' :( Jesi ti možda za?

Ovo ne zvuči kao poziv na dejt, nego kao 'poziv u pomoć' stoga ti ne treba biti bed ako te odbije. Ako pristane, dobiješ priliku za spoj i dobar film u isto vrijeme!

#Umrijet ću od dosade... Jesi li za neko druženje?

Ovakvu poruku mogla bi poslati i prijateljici – samo što nju vjerojatno ne bi pitala nego bi joj naredila da ti dođe praviti društvo. U svakom slučaju, dobra porukica za pokrenuti dopisivanje ili druženje.#Sjedim u knjižnici i ne mogu više učiti. Reci mi da nisam jedina!

Ako znaš da se i tvoja simpatija ubija od učenja, ovom simpatičnom porukicom možeš razbiti led, a istovremeno saznati kako se osjeća. Razmijenite iskustva i probleme, a tko zna, možda uskoro razmijenite i puse.

Foto: Shutterstock
I.N.

Pročitajte još:

8 stvari koje se uvijek dogode kada se dopisuješ sa simpatijom

Emojiji pomažu probiti led: poruke koje će tvoju simpu oboriti s nogu

SMS-ovi koje nije cool slati dečku

poruke simpatija sms

Još vijesti