Slika nije pronađena

Tvoji baka i djed u braku su bili 70 godina, starci se vole i dalje, a ti se svaki dan svađaš s dečkom. Frendice prekidaju nakon dva tjedna, a starija sestra ostavila je dečka nakon godinu dana veze jer 'to nije to'.

Jesi li se ikada zapitala zašto veze danas tako kratko traju, svi prekidaju čim se pojavi prvi problem i nikome se ne da truditi? Kako su naši bake i djedovi ili starci uspjeli biti tako dugo u braku, a tebe Marko živcira nakon tri tjedna veze?

Postoji nekoliko razloga zašto danas veze brže pucaju:

1. Imamo drugačije ciljeve

– prvo ono što je svima jasno: naša baka je nakon osnovne škole već bila spremna na brak i djecu, a nas tek čeka srednja škola/fakultet/posao. Vremena su se promijenila i jednostavno drugačije gledamo na život.

2. Društvene mreže – tvoji mama i tata su išli na 10 spojeva i tek je tad mama saznala da tata najviše voli slušati Beatlese. Danas odeš na nečiji profil i vidiš s kim se druži, što voli i koja mu je najdraža grupa. Jednostavno kao da nam više ne trebaju spojevi već sve saznaš s društvenih mreža.3. Mijenjamo ljubav s drugim osjećajima
– zbog svh filmova i moderne kulture svi tražimo nekog tko će naš život pretvoriti u avanturu, pripremiti nam romantičnu večeruna vrhu zgrade ili nam kupiti sto ruža da ih fotkamo za Instagram. Ponekad je važnije da se netko brine za nas, sluša nas i jednostavno bude uz nas.

4. Želimo sve sad – možda je kriv #couplegoals. Ako on odmah nije savršen i divan i krasan – to nije to. Često dečku ne dajemo vremena da nas upozna, prilagodi se ili nas prihvati. Ako na prvu nije savršen (a nitko nije savršen!!) veza odmah puca.

5. Prekidamo čim naiđe 'bolji' – dugo si u vezi i već je postalo monotono i odjednom ti se počeo javljati Marko koji je savršen. Takav je bio i tvoj dečko na početku, ali si to zaboravila. I spremna si riskirati sve zbog Marka koji se samo čini savršen.


6. Ima previše opcija – prije su cura i dečko bili jednostavno u vezi. Danas postoje prijatelji s povlasticama, brijači, veza za jednu večer i još sto drugih kombinacija.

7. Previše analiziramo – kakve su mu ocijene, s kim se druži, kakav će faks upisat, što će raditi jendog dana, što ako me razočara za tri godine, što ako me prevari... Previše oslanjanja na logiku, premalo na srce.

8. Ne cijenimo veze – prije su se ljudi trudili riješiti probleme, danas je lakše prekinuti.Foto: Pinterest/We Heart It

I.I.

Pročitajte još:

Savjeti koji ziher pale – kako se svidjeti sestri svog dečka?

Znamo da ti je bed, ali moraš - kako reći dečku da želiš bolji seks?

Cool fore - kako započeti razgovor sa simpom preko poruke?

veza ljubav dečko veze

Još vijesti