Slika nije pronađena

Može se dogoditi samo jednom, neočekivano i u 'neprisebnom stanju' (npr. tijekom izlaska), a može se događati godinama (npr. ako 'mutiš' s nekim iz razreda, a pritom imaš dečka/curu). Tada je tvoja prevara, osim fizičke, i emocionalna i puno ju je teže oprostiti.

No, ako ti se samo dogodio trenutak slabosti, dobro razmisli hoćeš li svojem dečku/curi priznati da su ga/ju prevarila/prevario. Taj 'izlet' će te u svakom slučaju skupo koštati – nikad više neće odnos između vas biti isti, pa nemoj dopustiti da tvoje srce ili samo usne budu brže od mozga.

via GIPHYPrilikom odlučivanja hoćeš li mu/joj reći, uzmi u obzir faktore zbog kojih mislimo da bi bilo bolje da prevaru zataškaš:

1. Jer vrijeme ne možeš vratiti

– napravila/napravio si što jesi i sada spavaj s time! Neka ti bude teško – zaslužila/zaslužio si! Ako mu/joj kažeš, zažalit ćeš brzo, a vrijeme je nemoguće vratiti...

2. Zato što ga/ju voliš i ne želiš da pati – okej, ovo može zvučati dvolično jer da mu/joj nisi htjela/htio nanijeti bol, ne bi se ni spetljala/spetljao s drugim/drugom. No, ako si 100% sigurna/siguran da se 'izlet' neće ponoviti, bolje da mu/joj ni ne kažeš. Povrijedit ćeš mu/joj ego, a sada je ionako kasno – s istinom ili bez nje, tvoj/a partner/ica je povrijeđen/a. Nemoj ga/ju povrijediti još jače. I nemoj si dozvoliti istu pogrešku dva puta!

3. Zato što ti taj trenutak slabosti nije ništa značio – tijekom igranja boce istine se može dogoditi da se s nekime 'prisilno' poljubiš ili da budeš previše nesmotren/a tijekom izlaska i drugi dan ćeš sigurno požaliti. Tada ćeš shvatiti je li ti doista stalo do tvojeg partnera, a ako je – onda šuti! Ponavljamo, budi sigurna/siguran da se prošlost neće ponoviti!

4. Jer će te ostaviti – nekima od nas prevara je neoprostiva (jer je oblik izdaje). Naravno, zato ga/ju nisi smjela/smio prevariti, ali sada kada jesi šuti 'ko zaliven/a' ako ti je stalo do te osobe. Radije imaj grižnju savjesti – ionako si ju zaslužila/zaslužio.

5. Jer će ti se možda poželjeti osvetiti – i to je normalna ljudska, a nepoželjna reakcija. No, u tom slučaju vaša veza je definitivno gotova i pretvorila se u natjecanje 'tko može bolje (ili gore)'. Uzajamno varanje ne može donijeti ništa dobro. Jesmo li ti rekli da se moraš kajati zbog prevare?


6. Zato što bi to bilo sebično i olakšavajuće TEBI
– a ti si zaslužila/zaslužio da ti sada bude teško. Krivnja ti izjeda dušu i to je normalno, a priznanjem bi se prvenstveno riješila/riješio tereta. Progutaj ono što si skuhala/skuhao i kreni dalje (pametnije!).

via GIPHY


Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.


Pročitajte još:

Prevarila si dečka - prešutjeti ili ne?

Prevara nije samo ljubljenje ili seks – znakovi da si prevarila svog dečka emocionalno

[KVIZ] Razgovor, dodir ili poljubac – što ti smatraš prevarom?

ljubav prevara priznanje protiv razlozi

Još vijesti