Slika nije pronađena

Tko god ima dečka, a uz to ima i društvene mreže, zna kako su one često izvor svađe i nepovjerenja u vezi. U nastavku donosimo 6 pravila ponašanja na Instagramu kojih se trebaju pridržavati sve osobe u ozbiljnim vezama.

Zlatna pravila veze obično su vrlo jasna: poštuj, komuniciraj, ne varaj. Međutim, na društvenim mrežama granice su pomalo nejasne, pa je teško odrediti što je ispravno, a što nije kada je u pitanju online ponašanje. Nerijetko se događa da dečki ne vide ništa loše u tome da se na Instagramu ponašaju kao da nisu u vezi, a to može biti ozbiljan problem koji uzrokuje nepovjerenje, zamjeranje i ljutnju. Naravno, ne možete kontrolirati sve što vaš partner radi, lajka i prati online, ali postoji nekoliko univerzalnih zakona kojih bi se svaki dečko trebao pridržavati ako je u ozbiljnoj vezi.

1.Ne smije se javljati drugim djevojkama
Ovo je osnovno pravilo Instagram bontona i trebalo bi biti opće poznato. Ako se vaš dečko javlja nepoznatim djevojkama na Instagramu, to može biti veoma zabrinjavajući znak. Zašto bi imao potrebu javljati se drugim curama ako ima vas? Naravno, ovdje ne mislimo da se ne smije javljati apsolutno niti jednoj osobi ženskog roda; i dalje može neometano komunicirati s rođakinjama i prijateljicama, ali razgovor s nepoznatim djevojkama trebao bi biti zabranjen.

2.Ne smije pisati zavodljive komentare…
…nikome osim vama. Mnoge djevojke naglo reagiraju kada vide da je njihov partner lajka slike drugim curama. Mi mislimo da je to malo pretjerano. Dečko bi trebao imati potpunu slobodu lajkati fotografije svojih prijateljica, ali ne bi trebao ostavljati komentare pohvale, zavodljive emotikone ili bilo kakve druge komentare koji bi se mogli protumačiti kao flert.

3.Ne bi trebao skrivati svoju vezu
Ovo je vrlo bitna stavka. Postoji milijun načina na koji vaš dečko može pokazati svijetu da ste u vezi. Čak iako ne objavljuje redovito na svom profilu, može vam lajkati i komentirati fotografije ili vas staviti na svoj story. U svakom slučaju, trebao bi postojati barem neki digitalni trag da ste u vezi, jer ako vas namjerno skriva od svojih pratitelja, to je itekako sumnjivo.
 

4.Ne bi trebao lajkati provokativne fotografije
Ako vaš dečko kontinuirano lajka fotografije Insta modela u bikinijima, to je malo zabrinjavajuće. Svi mogu vidjeti da on prati i lajka takve sadržaje. Osim što time omalovažava vašu vezu pred svim vašim pratiteljima, takvo vas ponašanje može navesti da se osjećate kako niste dovoljno dobre ili atraktivne. Instagram je prepun polugolih ljepotica i teško je ignorirati takve sadržaje, stoga ne očekujte da će ih vaš dečko u potpunosti izbjeći. Ipak, trebao bi se, iz poštovanja prema vama, suzdržati od lajkanja takvih fotografija.

5.Ne smije objavljivati intimne detalje o vašoj vezi
Dečko koji dijeli sve o svojoj vezi jednako je loš kao dečko koji ne dijeli ništa. Bilo da je riječ o objavljivanju detalja vaše svađe ili svakog zajedničkog trenutka, vaš dečko trebao bi poštivati vašu privatnost i suzdržati se od objavljivanja intimnih podataka o vašoj vezi.

6.Ne smije skrolati dok ste zajedno
Za kraj, ako vi i vaš dečko provodite vrijeme zajedno, tada bi njegova pažnja trebala biti usmjerena na vas, a ne na ekran. Isto vrijedi i za vas. Osim što je to nepristojno, ograničava vam pažnju i onemogućava vam normalnu komunikaciju. Stoga, sklonite mobitele i uživajte u društvu jedno drugog.  

Foto: Shutterstock.com - YAKOBCHUK VIACHESLAV/Giphy

M.B.

Pogledajte još:

BFF tvog dečka je žensko? Savjeti kako se postaviti kada tvoj dečko ima još jednu bitnu djevojku u svom životu

Trebaju li cure napraviti prvi potez? Pitali smo dečke što misle i odgovori bi vas mogli iznenaditi

Kako znati da nema curu? Znakovi na društvenim mrežama koji će ti otkriti je li tvoja simpa single ili ne

ljubav ljubav u vrijeme društvenih mreža instagram društvene mreže

Još vijesti