Slika nije pronađena

Svi smo se mi jednom našli u situaciji kada smo očajnički pokušavali naći ljubav, dečka ili već našu srodnu dušu. Pronaći ljubav nije tako jednostavno kao što se čini, ali ono nekada može toliko potrajati da ne shvaćamo kako se dalje radi samo o gubljenju vremena jer nemamo nikakve pozitivne rezultate koji nam ishode iz naše potrage.

U svakoj situaciji trebamo staviti sebe na prvo mjesto, pa tako i u ovoj kada pokušavamo naći ljubav. Traženje ljubavi može otići u toliko krivom smjeru, pogotovo ako dugo traje, da zapostavljamo neke puno bitnije stvari u životu koje ne bi trebali zapostavljati. Ako se i ti trenutno nalaziš u situaciji gdje očajnički želiš pronaći svoju ljubav, pogledaj naših 5 razloga zbog kojih je traženje ljubavi samo gubljenje vremena.


1.Nemaš vremena za sebe

Kada se toliko fokusiraš na to da pronađeš dečka ili čak već ljubav svog života, nemaš dovoljno vremena za sebe. Pod time mislimo da nemaš vremena za neke stvari poput vježbanja, skin care rutine, ali i općenito svih drugih stvari koje tebe ispunjavaju i nakon kojih se bolje osjećaš. Kada shvatiš da je došlo do toga da više nemaš ni volje za tim nekim situacijama, očito je kako je tvoja potraga postala samo gubljenje vremena bez fokusa na ono bitno.  

2.Previše si zabrinuta i nervozna

Toliko se opterećuješ sa svojom potragom da ti se svaki dan svodi na isto – nervozna si i zabrinuta od jutra do kasno uvečer je se bojiš kako nećeš pronaći dečka. Listaš storyje zaljubljenih parova na Instagramu i žališ jer ti ne možeš imati isto te osjećaš koliko si depresivnija u odnosu na prije. Nemoj dopustiti da te obuzmu takvi osjećaji i radije završi svoju potragu.

3.Odbacuješ obitelj i prijatelje

S obzirom na to koliko vremena provodiš na mobitelu, a to uključuje i listanje storyja te neprestano dopisivanje s potencijalnim kandidatima, ne samo da nemaš vremena za sebe nego u potpunosti odbacuješ i sve druge ljude oko sebe. To uključuje tvoju obitelj i prijatelje s kojima si nekada provodila puno više vremena, a tada si se i bolje osjećala.

4.Zanemaruješ neke druge stvari

Zanemarivanje nekih drugih stvari poput škole, fakulteta, posla ili nekih drugih obaveza, ne može dobro završiti. Nemoj dopustiti da ti ljubav općenito ili potraga za ljubavlju uništi ove bitne stvari u životu. Ljubav je također bitna, ali ona se treba stvoriti sama kako ujedno ne bi zanemarivala neke stvari koje su u tom slučaju bitnije od nje.


5.Previše se opterećuješ izgledom

Opterećivanje sa svojim vanjskim izgledom je jedna od najgorih stvari kroz koju jedna djevojka može prolaziti. Ti si u konstantnoj potrazi za svojom ljubavlju pa se samim tim stalno opterećuješ oko toga izgledaš li mršavo ili debelo i što ćeš obući da izgledaš bolje, a da istovremeno impresioniraš svoju buduću ljubav. Onaj tko zaslužuje tvoju ljubav će se zaljubiti u tebe baš takvu kakva jesi, bez određenih zahtjeva oko tvojeg izgleda.

Pronaći ljubav zaista nije lako, ali to je nešto što uopće ne bismo trebali raditi. Ljubav pronalazi nas i ona će doći sama. U redu je kada i mi tome doprinosimo, no ako mi vodimo glavnu ulogu u potrazi, samo gubimo dragocjeno vrijeme. Uvijek moraš imati strpljenja, a i bolja će ti biti situacija ako će ljubav pronaći tebe, a ne ti nju.

Pogledajte još:

Horoskopski znakovi koji više vole biti slobodni nego u vezi – ova 4 su uvijek za solo život!

Je li on ljubav tvog života? 6 znakova da si upoznala onu pravu osobu, ali u pogrešno vrijeme

Ljubavni savjeti koji su najveći klišeji ikad – ali su stvarno istiniti i trebaš ih poslušati

ljubav traženje ljubavi Gubljenje vremena cura i dečko

Još vijesti