Slika nije pronađena
Duge veze su stvar za sebe – da bi uopće opstale zahtijevaju puno prilagođavanja, kompromisa i uvijek imamo osjećaj da nemamo dovoljno vremena za sve.

Još ih je teže održati ako tebe i tvojeg partnera dijele kilometri ili se pojavljuje sve više različitih interesa s vremenom... Mogao bi vam iskrsnuti jedan od ovih pet najčešćih problema (ili više njih) pa je bolje da budeš pripremljena i da razmisliš kako ćeš reagirati.  1. Vaši razgovori tiču se prošlosti, ali ne i budućnosti...
Iako se ponekad lijepo prisjetiti svega onoga što ste prošli zajedno, još je bitnije da pratite vašu svakodnevicu. Dobro je dok god on tebi ima potrebu prepričati svoj dan, i ti njemu. Ali kad to počneš zamjećivati, bilo bi dobro da poduzmeš nešto u smjeru vašeg ponovnog povezivanja i isplaniraš nezaboravan dan (ako niste u prilici da odete na zajedničko putovanje).

via GIPHY


2. Mašta radi svašta – pojavit će se ljubomora, neke riječi će biti krivo shvaćene...
On će ti možda (pre)više početi pričati o svojoj prijateljici, školskoj kolegici ili susjedi i tebi će to vjerojatno početi ići na živce. Zapamti da on u svojem životu ima i imat će uvijek i druge ljude i da te njihova prisutnost ne smije ugrožavati. Ljubomora bi mogla biti kontraproduktivna, ali možeš mu napomenuti da fascinaciju drugim curama ne dozvoljavaš dok je s tobom u vezi.

via GIPHY


3. Tvoj partner ne može s tobom biti uvijek kada ti to poželiš.
To se prvenstveno odnosi na veze na daljinu, ali ovakva je realnost u svim vezama. Dok ćeš ti pasti u depru, on će možda baš morati učiti ili odrađivati obiteljsku obavezu i to je normalno – tako ćeš se uostalom lakše i osamostaliti. Nitko te neće kroz život 'vući' – moraš se naučiti samostalno ponositi teret i rješavati probleme. Naravno, što ste više zajedno i međusobna si podrška, vaš će se odnos brže razvijati i postajati čvršći. Samo te molimo da ne praviš 'od muhe slona' ako on ne može zaplesati svaki put dok ti zapjevaš.

via GIPHY


4. Putovanja vas razdvajaju – ova točka vezana je ne samo uz putovanja, nego općenito uz slobodno vrijeme.
Čim vam se interesi počinju razilaziti drastično, počinju nastajati ozbiljni problemi. Ako tu vezu želiš spasiti, posvetite se više jedno drugome. Odi na njegov trening, iako te ne zanima nogomet i neka on ode s tobom u shopping, iako mu to nije idealan opis provođenja slobodnog vremena. Za dobru vezu se isplati malo žrtvovati.

via GIPHY


5. Svađa postaje uzaludno potrošeno vrijeme.
Svađom rješavamo goruće probleme koje na miran način nismo uspjeli riješiti. Čak je i zdravo ponekad se posvađati jer je to znak da nam je stalo. Ali nakon nje, vi bi oboje trebali izvući pouku za dalje i doći do nekog zaključka. U trenu kada postane uzaludno potrošeno vrijeme, razmisli je li vrijedan truda.

via GIPHY


Foto: Pixabay/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

Dečki koje trebaš tražiti – tri horoskopska znaka koji su najbolji za vezu

Ako imaš manje od 20 godina, evo zašto ćeš vjerojatno prekinuti s dečkom

Greška koju rade mnoge cure u vezi – razlozi zašto ti dečko ne bi trebao biti najbolji prijatelj

putovanje veza ljubav razgovor problemi Partner mašta duge veze

Još vijesti