Slika nije pronađena

To je prirodni dio procesa dejtanja, možda je najgori, ali i dalje je dio upoznavanja novih ljudi. Bez obzira na to jeste li odbačeni ili onaj koji odbija, to je čudno i neugodno.

Međutim, postoje načini kako nekoga lako odbiti i ne ubiti njihovo samopouzdanje. Sve se svodi na milost, poštovanje i znanje da je najgora poruka koju možete poslati ona gdje pokazujete nula suosjećanja prema njima i vremenu koje ste proveli zajedno.

via GIPHY


Poruke za odbijanje nisu iste za sve, ali općenito one mogu varirati od komuniciranja da ne želite drugi dejt, pa sve do korištenja poruke kako bi prekinuli dugotrajnu vezu, dr. Grant H. Brenner, rekla je za Elite Daily: 'Poruke se koriste kada se komunikacija licem-u-lice ne smatra dobrom opcijom. To se može, etički gledano, dogoditi iz više ili manje opravdanih razloga, ali često zbog izbjegavanja druge osobe'.

via GIPHY


Samo vi možete odlučiti kako je najbolje odbiti nekoga, posebno ako vas dejt može dovesti u opasnost baš kao i odbijanje druge osobe licem-u-lice. Međutim, ako je druga osoba inače u redu samo vi ne biste željeli ponoviti dejt, Brenner kaže da poruka otkantavanja može biti štetna i puna nepoštovanja. Stoga, kako ne biste izazvali nepotrebnu neugodu ili bol, pazite da stvari budu jednostavne. 'Riječi koje idu u najgore poruke odbacivanja su one koje oslikavaju tu osobu kao užasnu, optužuju ih za sve probleme i sugeriraju da su oni najgori i da se nikad neće promijeniti', objašnjava Brenner. U osnovi, najgora poruka odbacivanja koju možete poslati je ona koja je dizajnirana tako da direktno i namjerno naškodi i povrijedi drugu osobu – takva poruka NIKAD nije dobra ideja.

via GIPHY


Ovo je primjer tona koji biste se trebali izbjegavati:

'Prekidam s tobom jer ne možeš podnijeti vezu. Previše si slomljen/a i mislim da ionako nikad nećeš moći biti u vezi s nekim'. Ako ovo zvuči nevjerojatno nepristojno, to je zato što jest. Međutim, svaka je situacija drugačija, i dok Brenner preporučuje da se držite podalje poruka odbacivanja općenito, kad god je to moguće, one ponekad mogu biti potrebne. 'Dobri razlozi za korištenje poruka za odbijanje osobe su kada ste već pokušali drugi pristup, a osoba ne može prihvatiti 'ne' kao odgovor', kaže on.

via GIPHY


Ako se nađete u ovakvoj situaciji, budite izravni i kratki s nečim poput: 'Ne želim ti gubiti vrijeme i ne osjećam se kao da imamo onu kemiju koju tražim. Sretno!'. Pokušajte biti što nježniji, a opet čvrsti. Ako i dalje ne shvaćaju, vaš sljedeći najbolji potez bi bilo blokiranje njihovog broja i pristupa vama na društvenim mrežama. Na kraju dana, vaša sigurnost i dobrobit su vam prioritet, a samo vi dovoljno dobro poznajete situaciju da odlučite kako najbolje završiti to.

Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K./ Izvor

Pogledaj još:

Dopkaš se sa simpom? Pomoću ovih 5 znakova otkrij dublje značenje njegovih poruka

Spriječi to da manipuliraju tobom i iskorištavaju te! Otkrij ključan sastojak zdrave i duge veze

Pretjeruješ li i ti? Evo koliko poruka možeš poslati prije nego te stavi u kategoriju priljepka

ljubav otkantavanje Prekid poruka odbijanje dejt savjeti

Još vijesti