Slika nije pronađena

Ponekad koliko god bili oduševljeni osobom s kojom idete na dejt, kada se vratite kući, osjećate se pomalo razočarano jer niste osjetili onaj vatromet o kojem svi pričaju. Otkriveno je da to ne bi trebao biti deal breaker, a postoji i dobar razlog zašto.

Odlazak na dejt je uvijek uzbudljiv, pogotovo ako idemo s nekime koga već dulje vrijeme škicamo. Leptirići su vam u trbuhu, uzbuđenje je na vrhuncu, sve je izvanredno – do dejta. Ništa nije toliko razočaravajuće nego kada se vraćate kući i razmišljate zašto niste osjetili ono nešto. Da li to znači da zapravo vi i ta osoba niste stvoreni jedno za drugo?

Stručnjaci za dejtanje i veze otkrivaju da nije tako te da to ne bi trebao biti razlog za ne otići i na drugi dejt s tom osobom. Prvi dejtovi su često precijenjeni i na njih se stavlja prevelik pritisak. Iskrice između osoba ili nedostatak istih, često ipak nisu znak koji bi trebali uzimati previše ozbiljno. Baš zbog toga što su na prve spojeve stavljena velika očekivanja, mnogi se ne osjećaju ugodno i dovoljno opušteno pa je samim time teže i osjetiti neku konekciju.

via GIPHY

Nikada ne znate što se može dogoditi na drugom dejtu kada se obje strane malo više opuste. Iskrice nisu uvijek najvažniji znak kompatibilnosti, a ako vam se netko stvarno jako sviđa, bilo bi šteta odustati samo tako.

Naravno da su privlačnost i konekcija vrlo važni, ali postoji hrpa stvari koje mogu utjecati na nedostatak istih. Primjerice neki ljudi su sramežljivi i trebaju malo bolje upoznati osobu s kojom se druže da bi se mogli opustiti i pokazati se u pravom svjetlu ili je možda je osoba s kojom ste na dejtu imala loš dan i jednostavno nije sva svoja tu večer.

To ne znači da ako i nakon nekoliko dejtova ne osjećate ništa da trebate nastaviti s dejtanjem te osobe. Treba dati priliku, ali za sve postoji limit. Kada ste sigurni da to jednostavno nije to – onda je ipak vrijeme da prekinete.

Foto: Freepik – katemangostar/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

HOROSKOP Savršeni prvi dejt za svaki znak – saznaj gdje moraš izvesti svoju simpu

Pripremi se za prvi dejt – pjesme koje će ti pomoći da se opustiš i nabriješ i prije nego ga vidiš

Prvi dejt - 5 trikova zbog kojih će biti savršen

znak iskrice simpa prvi dejt

Još vijesti