Slika nije pronađena

Zbog svake njegove riječi i svega što napravi vi se stalno pitate: Upucava li se on to meni... ili je samo prijateljski nastrojen?

Ponekad ti se nasmije, često te gleda ravno u oči ili pita što je bilo za zadaću iz povijesti, ali onda se malo naruga tvojim novim čizmicama - što to sve znači? Kako naučiti čitati između redaka? Evo kako demistificirati sve one zbunjujuće poteze frajera:


1. On traži vašu pomoć.

To je isproban potez iz stare knjige o upucavanju, ali znate da je to istina. Ne postoji lakši način za pokrenuti razgovor nego da zatražite neku brzu uslugu. Primjerice, pitate ga što je za zadaću iz matematike. Evo i iznenađujuće tajne - i dečki to rade. A sad, traži li prijateljsku uslugu ili vam se upucava? Prvo, razmislite o situaciji u kojoj se nalazite. Ako ste najbolja učenica u vašoj klasi za, primjerice, engleski jezik i njemu treba petica iz engleskog, vi ste logičan izbor za brze instrukcije. Međutim, ako želi vježbati scenarij za školsku predstavu tijekom vikenda (iako znate da već sve svoje riječi zna napamet i u tri ujutro), sigurno je za pretpostaviti da vam se upucava. Bilo kako bilo, prihvatite njegov zahtjev, maksimalno iskoristite to vrijeme nasamo i provjerite kuda to vodi.


2. On uspostavlja kontakt očima.

Dugo ste razgovarali sa svojim frendicama tijekom velikog odmora - tada se dogodi da podignete pogled i odmah stupite u kontakt s njim, a on je četiri stola udaljen. U prepunim hodnicima, jedno drugome uvijek uhvatite oči za brzi pozdrav i kad nešto prezentirate cijelom razredu ili školi, on gleda i sluša samo vas. Ovdje nema iznenađenja, ali da, ako ga često uhvatite kako bulji, to je siguran znak da on želi privući vašu pažnju.3. Postaje nervozan.

S druge strane, samo zato što vas ne može gledati direktno u oči, ne znači da nije zainteresiran. Zapravo, mucanje i zamuckivanje u razgovoru mogu značiti da se zbog vas osjeća nervozno. Ako se nađete u naizgled neugodnoj situaciji, pomozite mu tako da se široko nasmijete, budite ekstra ljubazne i postavljajte pitanja – tako će dobiti više samopouzdanja.

4. Šalje vam poruke.

Ako vaša simpa samo odgovara na vaše poruke, samo odgovara na pitanja, najčešće s jednostavnim da ili ne, vjerojatno je samo pristojan. Usporite pritiskanje gumba 'pošalji' da vidite hoće li se truditi nastaviti vaš razgovor kad utihnete. Ako se tada potrudi, to je sjajno!


5. Koketira s vama - i drugim djevojkama.

Nasmijali ste se na hodniku. On vas zadirkuje na satu hrvatskog. Da, to je flertanje! Ali čekajte, zašto se on druži i sa tom curom s kojom sjedi u klupi? Neki su momci koketni, otvoreni i jednostavni - i dok je moguće da ste jedina djevojka koja mu se uistinu sviđa, nećete znati o čemu se radi ako vam on ne 'pošalje' i neke druge signale. Ili ga možete izravno pitati o čemu se radi - to je hrabar potez i velika ušteda vremena. Prije nego što napravite neke drastične korake, budite sigurne da zaista želite biti u vezi s njim. Teško je ukloniti flert iz osobe, tako da prvo zamisli koliko ćeš se nervirati ako je on tvoj koketni dečko.


6. Smije ti se.

Postoji tanka granica između razigranog zadirkivanja i otvorene netrpeljivosti. Nježno te povuče za konjski rep da pozdravi? To je njegov (djetinjasti i zastarjeli) način na koji vam pokazuje da misli da je vaša kosa lijepa. On se šali na račun vaših novih čizmama? Potajno mu se sviđa vaš stil. Ali ako su njegovi komentari više okrutni nego slatki, važno je da znate da nikad nije cool ako se netko smije na vaš račun ili se zbog njega osjećate neugpdno. Ne, on ne pokušava samo privući vašu pažnju - to znači da on nije dobar tip i ne brine o vašim osjećajima. Ako je njegova najdraža fraza: 'Daj ne ljuti se, samo sam se šalio', vrijeme je za game over.


7. Čuva ti mjesto.

Čestitamo - ti si zlatna djevojka. Bilo da je u autobusu, za stolom za ručak ili u školskoj klupi, time što vam čuva mjesto za sjesti šalje signal da ste mu važni - i nije ga briga tko to zna.

8. Sjeća se detalja.

U petak ste neumorno pričale o svojim planovima da odete na koncert Billie Eilish, a u ponedjeljak vas ispituje sve o tome. Ili vam možda kupi zadnju krišku havajske pizze u onom fast foodu jer zna da je ta vaša najdraža. Ako ovaj dečko zna najbrojati više sitnica koje vas čine sretnima – sigurno mu se sviđate.


Foto: Unsplash/ Giphy

M.S.K.

Pogledajte još:

Opet je izašao van s dečkima i to te izluđuje? Tri su načina na koja možeš prestati biti ljubomorna

Ako radi bilo koju od ovih pet stvari, to nije dobro! Znači da još uvijek nije prebolio bivšu

Izbaci simpu iz glave učinkovito i jednom zauvijek – ove načine preporučuju stručnjaci za veze

ljubav dekodirano osjećaji potezi zaljubljenost flert savjeti

Još vijesti