Slika nije pronađena

Započinjanje razgovora s osobom koja ti se sviđa i flertanje s njom jednostavno ne ide svakome od ruke. Ako si i ti jedna od onih osoba koja se ne može odvažiti na taj korak ili čak i kad pokušaš, smrzneš se, zablokiraš i ne znaš što napraviti – ako želiš, možeš naučiti flertati, jer stvarno nije tako teško kako se čini.

Ako misliš da je ovo jedna od onih stvari koje je lakše reći nego napraviti, morat ćemo te razuvjeriti, jer stvarno nije tako. Zbog kojeg da se god razloga ne osjećaš ugodno dok flertaš s dečkom koji ti se sviđa, možeš se riješiti tog osjećaja i postati prava zavodnica. Obično, oni koji su loši u flertanju, misle da im ništa ne može pomoći, jer su jednostavno takvi. Dejting eksperti imaju nekoliko savjeta koji to mogu promijeniti i koji će ti pomoći da se osjećaš ugodnije dok flertaš, ali i da ti flertanje bude uspješnije. Nije lako jer ćeš morati izaći iz svoje komfor zone, ali ako si spremna prepustiti se, ovo su savjeti koje eksperti za dejtanje preporučuju da primijeniš.

1.Zamisli najgoru stvar koja se može dogoditi

Ne čini se kao dobar prvi savjet, ali postoji razlog zašto je ovo bitno – dat će ti hrabrost da se odvažiš i napokon to i napraviš. Što stvarno je najgore što se može dogoditi? Neće pristati na dejt? Osramotit ćeš se? Osjećat ćeš se grozno ako te odbije? Ispričat će drugima i svi će ti se smijati? Da, u tom trenutku će biti grozno, ali za tjedan dana se ni ti ni nitko drugi neće više ovoga sjećati. Ako pogledaš strahu u oči, lakše ćeš ga prebroditi.2.Osmijeh

Neki od ovih savjeta odnose se samo na flertanje s osobom uživo, dok su neki i korisni i kada se dopkaš. Ovo je jedan koji će ti dobro doći za zavođenja u stvarnom svijetu. Osmijeh privlači ljude, pogotovo ako je prirodan, a kako se ne bi nasmijala kada simpa pogleda u tebe. Ako nisi sakupila hrabrosti da mu stvarno i priđeš, ali mu želiš dati neki signal da ti se sviđa, kada te pogleda, zabljesni ga najljepšim osmijehom.

3.Živi u trenutku

Umjesto da u glavi smišljaš što ćeš sljedeće reći i tako zapravo ne slušaš što ti osoba govori, budi tu, u trenutku. Razgovor će se činiti iskreniji i više ćeš dati do znanja osobi da ti se sviđa – jer ćeš moći pokazati da slušaš što govori. Neki mali detalj koji bi ti možda promaknuo, ovako neće.4.Pričaj o stvarima koje voliš

Bilo da pričaš s nekima u stvarnosti ili online, nemoj dozvoliti da vam teme razgovora budu škola, zadaća, učenje, matura... Potakni razgovor na neke zabavnije teme, pričaj o stvarima koje voliš i koje voliš raditi u slobodno vrijeme. Bit ćeš entuzijastična dok pričaš o nečemu što voliš, a to će drugoj strani izgledati puno privlačnije nego kada pričaš o profi iz biologije koja te ima na piku.

5.Ako ne znaš što prvo reći, postavi pitanje

Uči iz grešaka koje rade dečki. Koliko ti je puta dečko prišao s nekim full lošim uletom? I koliko te puta tako nešto očaralo da si nastavila razgovarati s njim? Vjerojatno nikada, ili barem skoro nikada. Zato nemoj prilaziti nekome s glupim uletima koje ćeš pronaći na internetu, ili koje ćeš sama smisliti i misliti da si urnebesni. Bolji način je uvijek krenuti tako da postaviš pitanje o nečemu što vam je zajedničko.6.Koristi govor tijela

Ne morate ni ti ni tvoj simpa biti eksperti kada je u pitanju govor tijela kako bi ga mogli pročitati. Pokaži kada pričaš s nekime da ima tvoju punu pažnju tako da se okreneš prema toj osobi. I nemoj držati prekrižene ruke, jer to odaje dojam da ti se ne da i kao da te netko tjera da ovo radiš. Tu i tamo u razgovoru, kada je prikladno, možeš ga i usputno dotaknuti.

7.Napravi neku sitnicu da mu pokažeš da ti se sviđa

Geste nekada govore više od riječi. Ako nije tvoj đir da pokrećeš razgovore, ovo je super stvar koju možeš napraviti. Napravi neku sitnicu koja će mu pokazati da ti je stalo do njega. Ovo je savršeno ako već poznaješ dečka koji ti se sviđa i imate zajedničku ekipu. Možeš ga iznenaditi i donijeti mu kavu ako znaš da je dugo u noć učio, ili mu pomoći sa zadaćom ili se ponuditi da ćeš mu raditi društvo dok šeće psa...imaš toliko opcija. Ovakve stvari možda nisu otvoreno flertanje, ali si tako možeš pripremiti teritorij i ispitati situaciju.


Foto: Shutterstock.com – antoniodiaz/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Veliko NE! Ovih 9 stvari ne bi trebali raditi na spojevima – neće ti pomoći da impresioniraš simpu

Kako znati da nema curu? Znakovi na društvenim mrežama koji će ti otkriti je li tvoja simpa single ili ne

Simpa se napokon javi, ali... Što odgovoriti i kako skužiti što želi kada ti napiše samo 'hej'?

ljubav zavođenje samopouzdanje simpa Flertanje