par

Čak iako ste u vezi, ali ti jednostavno nešto nije kako treba i to nije to, trebaš prihvatiti da nekada jednostavno nema smisla nastaviti siliti odnos. Pogotovo kada je jasno da jedno od vas nikako nije materijal za vezu.

Netko ne želi vezu jer se želi fokusirati na druge stvari u životu, netko ima traume od prošle veze i treba mu još malo vremena da ih preboli, a neki su više za kratke i casual veze nego ozbiljne. Nekada nismo niti svjesni da nismo osoba za vezu dok se ne nađemo u vezi i onda se pitamo što tu radimo i jasno je da to nije nešto što funkcionira za nas. Jesi li ti netko tko nije za vezu ili osoba koja ti se sviđa saznaj tako da vas potražiš u ovim znakovima. U što se više njih vidiš, to je sigurniji znak da veza nije za tebe. Barem za sada.

1.Veza ti nije u top prioritetima

Ako često čuješ od partnera poput stvari 'zašto sam ti ja uvijek na zadnjem mjestu?' ili 'nikad nemaš vremena za mene', to je i više nego očiti znak da ti veza nije prioritet. Kada te netko pita što su ti top 3 cilja u sljedećih 5 godina, koji će to biti? Ako nije veza jedna od njih, možda je bolje još malo pričekati prije nego uđeš u jednu.

2.Imaš svoj životni stil koji ti se sviđa i koji ne želiš mijenjati

Baviš se hobijima, družiš se s frendicama, provodiš vrijeme sama sa sobom, ideš rano spavati… kako god da izgledaju tvoji dani, ako nisi spremna žrtvovati nešto i barem svaki par dana izdvojiti vrijeme za dečka/curu, nisi za vezu.

3.Bojiš se definiranja veze

Izbjegavaš definirati svoje odnose i nazvati ih vezom jer se bojiš da će te 'iza ćoška' čekati netko još bolji i ovako ćeš ga propustiti, želiš imati otvorene opcije ili te jednostavno plaši otvoriti nekome srce jer se bojiš da će te povrijediti.

4.Još se uhvatiš kako razmišljaš o bivšoj ljubavi

Ako nisi skroz do kraja izbacila iz glave i srca bivšu vezu, nije fer prema nikome da se upuštaš u novu jer nećeš u njoj biti 100%.

5.Ne da ti se stalno s nekime dopisivati i viđati

Postalo je normalno i očekivano da će se parovi čuti svaki dan, a redovito i viđati. Ipak je to netko s kim bi se trebala htjeti čuti, vidjeti kako je i što radi, ali se i vidjeti što je više moguće jer ti je u njihovom društvu najbolje. Ako ti se to sve ne da, možda samo još nisi spremna za vezu.

6.Ne vidiš poantu veza

Nije ti uopće jasno zašto bi bila u vezi jer si još mlada. Sada ti je vrijeme za zabavljanje, a ne vezanje za nekoga. Ako je tako nešto u tvojoj glavi, to ti jasno daje do znanja da je bolje ne ulaziti u vezu jer ćeš samo nekoga povrijediti.


7.Kada si u vezi stalno tražiš izlike za prekid

Uvijek pronađeš nešto oko čega se možeš zakačiti s dečkom i što je dobar razlog da prekinete jer vam veza po tebi nema smisla.

8.Između druženja s frendicama i dejta s dečkom, radije biraš frendice

Iskreno si odgovori, što bi bio tvoj izbor?

9.Kada si u vezi, ne osjećaš se sretno kao kada si solo

Postoje ljudi koji će procvjetati kada su solo, a kada su u vezi non stop će biti tužni, zabrinuti ili pod stresom. Ako si i ti jedna od njih, čemu se mučiti, uživaj u slobodi!

10.Imaš potrebu prevariti partnera

Kada se pronađeš u vezi, uvijek ti netko drugi upadne u oko i ne možeš se kontrolirati. Bilo da se samo dopisuješ s tom drugom osobom i ne priznaš joj da si u vezi ili odeš i korak dalje, to je sve varanje. Bolje je onda biti solo i još istraživati svoje opcije nego pristati na vezu s prvom osobom i onda im napraviti ovako nešto.

11.Nije ti jasno zašto se netko ljuti na tebe

Kada se dogodi da se netko naljuti na tebe, tebi nikada nije jasno što si to pogrešno napravila. Ne razumiješ ljude i uvijek te njihove reakcije iznenade. Kada si u vezi to ti samo stvara stres i ne možeš se opustiti. Možda još samo trebaš odrasti i sazrjeti.

12.Brzo ti dosade ljudi

Tj. dečki. Kada uđeš u vezu totalno si oduševljena i to ti je sve što si htjela, a onda za par mjeseci ti ta osoba dosadi, više nije ni upola super kao na početku. I tako bude sa svakom vezom u koju uđeš.

Pogledajte još:

Zašto se cure nekada ne žele ljubiti? Donosimo 6 opravdanih razloga

Najgori mogući tajming za ostaviti nekoga – ovih 7 prekida će biti ekstra neugodni i bolni

Jesi li loša u dejtanju? Ako se pronalaziš u ovih 10 stvari spojevi s tobom nisu baš za pamćenje

veza nisi za vezu cura i dečko materijal za vezu

Još vijesti