Cura i dečko

Ne možemo si pomoći! Iako će puno cura reći da želi dobrog dečka, onog koji će se prema njoj ponašati kao prema princezi i kojem će biti full stalo, opet na kraju završimo s nekim tko nije ni upola takav.

Umjesto da odaberemo i zaljubimo se u onoga koji je dobar za nas, cure će nekako uvijek takve dečke ignorirati i na kraju završiti s onim koji je loš za njih. Ne zato što si namjerno žele zakomplicirati život, već je to nekada jače od nas. Kod svakoga je vjerojatno u pitanju drugi razlog zašto pada na takve dečke, ali postoji njih 7 koji su najčešći. Kada prepoznaš koji je onaj koji je tvoj, lako ćeš i promijeniti tu naviku. Ne biramo onog koji je dobar za nas zbog ovih 7 razloga.

1.Ne znamo kako prepoznati da je netko dobar dečko, a netko problematičan

U teoriji svi znamo što su loša ponašanja koja pokazuju da nekome nije stalo ili da se prema nama odnosi s poštovanjem, ali u realnosti, takve nam stvari promaknu. Pogotovo ako nam se netko jako sviđa. Ponašanja koja su loša i koja viču 'bježi', mi ignoriramo ili si ih prevedemo i objasnimo onako kako nam se sviđa, jer želimo vjerovati da će sve biti dobro.

2.Ono što mi mislimo da su znakovi da je dobar – zapravo su znakovi upozorenja

Kada neki dečko brzo kaže 'volim te' ili nakon kratkog dejtanja već želi da idete korak dalje, to ti se mogu činiti kao dobre stvari, ali nisu. Puno puta neka ponašanja koja su naizgled dobra, kasnije kada gledaš, shvatiš da su bila zabrinjavajuća. Puno cura ne zna prepoznati znakove upozorenja da je neki dečki problem i zbog toga se dovedu u loše veze.

3.Mislimo da ne zaslužujemo bolje

Moraš ti sama vjerovati da zaslužuješ onu savršenu vezu i tek ćeš tada imati i šanse biti u njoj. Ako ne misliš da zaslužuješ takvu vezu i dečka koji će te poštovati, to može utjecati na to u kakve veze ulaziš. Svi zaslužuju dečka koji će biti pravi princ, na tebi je da samo to prihvatiš i ne pristaješ na ništa manje.

4.Ljude privlači ono što ne mogu imati ili za što će se morati pomučiti da to dobiju

Još jedno objašnjenje zašto su nam zločesti i problematičniji dečki privlačniji je zato što su oni i nedostižniji. A već je dobro poznato da ljude posebno privlači ono što ne mogu imati ili ono oko čega će se morati potruditi. Dobri su dečki više pristupačni, otvoreniji o svojim osjećajima, a koliko god to zvučalo idealno, neće nam biti toliko uzbudljivo kao kad nas netko ostavi cijeli dan na seenu.

5.Imamo u glavi sliku 'savršenog dečka' i ne pristajmo na ništa drugo

I ta slika savršenog dečka se odnosi na njegov fizički izgled. Ne karakter. I onda kada tražimo dečka i upoznajemo ljude, fizički izgled nam bude jedna od stvari koje moraju biti onako kako smo zamislili. I da, naravno da je fizički izgled bitan i da te dečko treba privlačiti i na taj način. Međutim, trebamo dati priliku i da upoznamo nekoga tko na prvu ne izgleda tako. Možda nije visok 190 centimetara ili se ne oblači kako si zamislila, ali to su sve samo sitnice. Problem je što ih nekada uzimamo preozbiljno.

6.Bojimo se prave veze

Koliko god govorili da smo spremni za vezu i da je to ono što želimo, nekada podsvjesno znamo da nismo i sabotiramo si veze. Ne namjerno. Znamo da će veze s lošim dečkima biti manje ozbiljne i zato ćemo naginjati k takvima.

7.Bježimo od 'dobrih dečki' jer će još više boljeti ako nas on povrijedi ili nam slomi srce

Još jedan razlog koji može objasniti zašto dobri dečki ostaju u pozadini, a uvijek ganjamo one problematične. Kada ti neki zločesti dečko slomi srce, da, boljet će te i bit ćeš tužna, ali kada ti to isto napravi neki dobri dečko, to kao da boli još malo više, jer nisi od njega očekivala tako nešto. I zato da se poštedimo većeg bola nego što je potrebno, idemo za problematičnim dečkima i očekujemo cijelo vrijeme najgore.

Pogledajte još:

Nikad od vas cura i dečko: Znakovi koji pokazuju da se dečko s kojim se viđaš boji veze

Najčešće stvari koje ljudi KRIVO misle o seksu – ove 3 su daleko od istine

Provjera znanja za parove: 12 stvari koje trebaš znati o dečku nakon 6 mjeseci veze

veza cura i dečko problematični dečki zločesti dečko zaljubljivanje

Još vijesti