Slika nije pronađena

Niste se čuli mjesec dana ili možda čak i više, a sada želiš ponovno obnoviti kontakt s osobom koja ti se sviđa. Pitanje je samo kako se sada javiti ponovno, nakon toliko vremena, a da ne izgleda jadno i očajno već kul.

Iz kojeg god razloga da ti se na mjesec, dva ili tri prekinula komunikacija sa simpom, kada je ponovno želiš obnoviti, nije baš toliko lako javiti se. Što napisati, a da zvuči okej, ali i da ti simpa odgovori? Društvena izolacija zbog korona virusa promijenila nam je način života na neko vrijeme. Ako si se prije korone baš krenula viđati s nekime, ali se još niste upoznali dovoljno dobro, nije čudno da ste kroz ovo vrijeme prekinuli ili smanjili dopisivanje. Sada kada je sve opet koliko toliko u normali, evo kako vratiti situaciju na staro, javiti se simpi i krenuti dalje sa svakodnevnim dopisivanjem.

Spomeni nešto što si vidio/la na društvenim mrežama
Društvene mreže su jako dobar izvor tema za pokrenuti razgovor. S obzirom na to o čemu ste pričali prije nego je komunikacija stala ili s obzirom na to što tvoja simpa objavljuje na svojim profilima, možeš se javiti s porukom koja se odnosi na neku njihovu ili neku viralnu objavu. Umjesto da sljedeću objavu samo lajkaš, javi se porukom i prokomentiraj. To će izgledati skroz prirodno i ne moraš se brinuti da ćeš izgledati jadno, a i nema šanse da ti na tako nešto ne odgovori.

Pozovi simpu na druženje
Napokon se ponovno možemo družiti kao i prije, zato iskoristi priliku i provjeri želi li se simpa i dalje vidjeti s tobom. Možda ste krenuli dogovarati druženje prije nego vas je korona prekinula ili ste se već redovito tjedno viđali – sada je pravo vrijeme da se javiš i pozoveš simpu na druženje. Pozovi se s prijedlogom kada bi se mogli vidjeti. Napomeni da ste se krenuli dogovarati i da je sada pravo vrijeme da to napokon i realizirate. Ili napiši je li za kavu, jer već dugo niste i bilo bi zabavno ako se ima vremena naći. Poziv na druženje je super način za provjeriti je li i dalje zainteresiran/a za tebe.

Poslušao/la si njihov prijedlog
Kada s nekime razgovaraš, dobre su šanse da ćete u nekom trenutku jedno drugom preporučiti serije, mjesta za izlazak, glazbu ili bilo što drugo što vas oboje zanima. Dobra poruka s kojom se možeš javiti nakon nekog vremena je i da im kažeš da si napokon pogledao/la film koji su ti preporučili i daš svoje mišljenje o njemu. To će pokrenuti razgovor, bilo da se oboje slažete da je super ili imate različita mišljenja. Kako god, drži se iskrenosti i ako ti se nešto što ti je simpa preporučio nije svidjelo, nemoj lagati i reći da ti je bilo super.

Prisjeti se neke lijepe zajedničke uspomene
Imaš neku uspomenu s tom osobom koju ne možeš izbaciti iz glave? Možda i druga strana ima isti 'problem'. Nemoj se bojati prisjetiti se nekog lijepog zajedničkog trenutka i napisati koliko je to bilo zabavno. Ako imaš neku fora fotku na mobu od tog događanja, možeš i nju proslijediti u poruci. Ovo je tema koja može biti super za pokrenuti razgovor jer možeš saznati jesi li i ti drugoj strani u glavi koliko i oni tebi.

Nešto te podsjetilo na tu osobu
Kada s nekime provodiš vrijeme, bilo uživo ili preko poruka, počneš uz tu osobu povezivati neke situacije ili stvari iz svakodnevice. Bilo da se radi o nekom zajedničkom interesu, šali koju razumijete samo vas dvoje, nečemu drugom što vas je povezalo... Sljedeći put kada naletiš negdje na nešto što te podsjetilo na tu osobu, javi se i napiši to. Možda si naletjela na trailer za neki novi film koji bi bio baš za vas ili si vidjela da je njegov/njen omiljeni izvođač otkazao koncert na koji su trebali ići – uopće nije bitno o čemu se radi, iskoristi to kao priliku za javiti se.

Uvijek možeš ići i na krajnju iskrenost i napisati da misliš na nju/njega i da ih ne možeš izbaciti iz glave
Iskrenost je nekada najbolja opcija, a koliko je ovako nešto primjenjivo na tvoju situaciju, procijeni s obzirom na to koliko ste si bili dobri prije nego je komunikacija stala. Ako želiš bez okolišanja saznati gdje ste sada i je li druga strana i dalje zagrijana, pokaži hrabrost i jednostavno napiši točno ono što ti je na umu ili to kaži uz neki slatki meme ili gif. Nema pravila koje kaže da će ovo biti bolja ili gora opcija od ranije spomenutih, ali riskiranje se nekada isplati. Ovo je siguran način da ćeš uhvatiti nečiju pažnju i odmah saznati sve što te zanima.

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Flotsam

M.T.

Pogledajte još:

Prvi dejt je prošao super i dogovorili ste još jedan? Razlozi zašto je drugi dejt puno važniji od prvog

Trebaju li cure napraviti prvi potez? Pitali smo dečke što misle i odgovori bi vas mogli iznenaditi

Želi li stvarno baš TEBE ili samo vezu s bilo kime jer im je dosadno? Ovih 6 znakova će ti otkriti odgovor

poruke javljanje simpi dopisivanje

Još vijesti