Slika nije pronađena

Dopisivanje sa simpatijom nam je najdraži hobi, ali istovremeno jako stresan. Jedna kriva riječ ili emoji mogu nas dovesti do ludila.

Ako misliš da si jedna koja stresira oko dopisivanja sa simpom, varaš se – svi su u istom problemu. Kako bi ti malo olakšali taj slatko-gorki zadatak, evo nekoliko pravila koje ne bi bilo loše slijediti ako želiš izbjeći čudne situacije:

*Sladunjavi nadimci

Slatko je ako imaš poseban naziv za dečka s kojim si se počela viđati, ali ne bi bilo pametno da ga već drugi dan oslovljavaš s 'ljubavi' ili 'dragi'. Daj vašem odnosu vremena prije nego postanete bliski. Tada će korištenje sladunjavih nadimaka biti simpatično, a ne čudno i uvrnuto.*Previše teksta

Pozvala si ga u kino, on je napisao da mora učiti, a nakon toga si ti složila esej od 15 rečenica? Izbjegavaj duge poruke! Osim što možeš ostaviti dojam kraljice drame, poruke nisu najbolji izbor ako se nešto treba raspraviti i razjasniti. Ako te nešto muči, pokušaj to s njim riješiti u četiri oka.


*'Volim te'

Ove posebne riječi trebaš izgovoriti kada osjetiš potrebu, a ne ih natipkati u SMS. Velike su šanse da ćeš stresirati iščekujući odgovor, a ako izostane, bit će vrlo neugodna situacija. Ne kažemo da bi uživo bio bolji scenarij, ali zasigurno manje 'awkward'.*Nametljive poruke

Ne želimo biti zločesti, ali ako ti dečko ne odgovara ni nakon treće poruke, nema smisla da mu pišeš 'zašto mi ne odgovaraš' ili 'zar me ne želiš vidjeti'. Ponekad je poruka jasna, a s druge strane nema potrebe ponižavati se. Daj mu vremena i prostora, a ako te i dalje ignorira, počni igrati njegovu igru.

*Ozbiljni razgovor

'Koja je točna definicija našeg odnosa? Želiš li možda prekinuti? Što se događa s nama?' Samo su neke od poruka koje mogu pokrenuti pravu lavinu pa bi bolje bilo da ih izbjegavaš u SMS-ovima. Mnoge stvari mogu se shvatiti na krivi način pa je zato važno izgovoriti ih.*Previše emojija

Svi volimo emojije, ali to ne znači da trebaš barem 10 između svake rečenice. Slatki su, fora su i dečki ih koriste, ali u svakom slučaju manje nego djevojke.

I.N.

Pročitajte još:

Nepisana pravila za dopisivanje sa simpatijom koja moraš znati

Slatke muke: 8 stvari koje se uvijek dogode kada se dopisuješ sa simpatijom!

Tipkanje, tipkanje i još tipkanja – ovo su znakovi da ste ovisni o mobitelu!

dopisivanje poruke simpa