Slika nije pronađena

Imaš li ikada osjećaj da ti pričaš jednim jezikom, a on drugim? Kažeš mu da želiš ‘hengati’ ili ‘chillati’, a on te pozove da dođeš igrati neku Playstation pucačinu? Kao da dečki potpuno drugačije shvaćaju ono što im govore cure.

Ako si se prepoznala, nastavi čitati i provjeri koje su najčešće situacije i fraze koje će možda tvoj frend ili dečko sasvim krivo protumačiti…

1. Planiranje

Ti kažeš: “Ajmo se družiti.”
On čuje: “Ajmo ostati u stanu.”

Možda ne želiš ispasti prezahtjevna kokoš koja stalno kvoca da želi ići van, ali prinajmo si: kad mu predložiš druženje očekuješ odlazak u kino ili neki hambić. Ako mu to tako i ne objasniš, mogla bi se naći u njegovom stanu kako igraš pucačinu i kolutaš očima. Dečki se najčešće druže baš tako – hengaju kod nekoga u stanu, igraju igrice i slično. Budi jasna!

2. Druženje s curkama


Ti kažeš: “Večeras se nalazim s curkama.”
On čuje: “Umjesto da radim nešto s tobom, radije te idem tračati sa svojim frendicama.”

Čak i ako imaš girl-only večer, nemoj to tako reći. Mogao bi to shvatiti kao da tražiš razlog da se ne nađeš s njim. Ili – još gore – može pomisliti da nešto nije u redu pa se nalaziš sa svojim ženskim ‘čoporom’ koji će te savjetovati i pomoći ti. Našali se na vaš račun i reci nešto u stilu: “Idem s curkama van i tračat ćemo te” i obavezno predloži neki drugi termin za vaš sastanak.

3. Ozbiljni razgovori

Ti kažeš: “Moramo razgovarati.”
On čuje: “Zabrljao si gadno i sad ću te satima ribati zbog toga.”

Ovu rečenicu smiješ reći samo ako te zbilja povrijedio, osramotio pred frendovima ili se nije pojavio na dogovorenom dejtu. Ako se radi o malo manje ozbiljnoj stvari (nije te nazvao kad si htjela da te nazove, ne vraća ti poruke onoliko brzo koliko bi htjela, nikako da skužiš jeste li ‘ozbiljni’ ili ne) – preskoči dramatični dio jer ćeš ga inače isfrikirati. Iskoristi radije frazu poput “razmišljala sam o nečemu”.

4. Kvalitetno provedeno vrijeme

Ti kažeš: “Zašto se tako puno družiš sa svojim dečkima?”
On čuje: “Ne sviđa mi se tvoja ekipa.”

Ok, znači htjela bi se više viđati s njim. Ništa normalnije od toga! Samo nemoj njegove prijatelje uvlačiti u razgovor o toj temi. Ako je poput tebe – blizak je sa svojim frendovima, a ne želiš se naći u situaciji  da mora birati između tebe i njih. Čak i ako ti se zbilja ne sviđaju, nemoj mu to reći. Kreni ‘u glavu’ i jednostavno reci da bi se željela malo češće i kvalitetnije družiti s njim. Iskoristi frazu u ovom stilu: “Znam da si zauzet kao i ja, ali super mi je s tobom i željela bih se malo više viđati s tobom.”

5. Kako ti se sviđa moja odjeća?

Ti pitaš: “Kako ti se sviđa moja obleka?”
On čuje: “Treba mi kompliment jer se ne osjećam dovoljno samopouzdano.”

Pitanja o obleki, šopingu i stilu ostavi za svoje najbolje frendice. Dečki su najčešće totalno izgubljeni kad je moda u pitanju, a osim toga ne bi se trebala odijevati za njega. Oblači ono u čemu se osjećaš super. Ako ga svaki put pitaš što misli o tvom stilu pomislit će da si ili potpuno površna ili skroz nesigurna u sebe. Dečko će ti kompliment uputiti bez da ga pitaš, a ako to ne radi ili se uz njega ne osjećaš dobro – nije problem u odjeći i stilu nego njemu.

A ti? Treba li ti prevoditelj s muškoga na ženski jezik ili se savršeno kužiš sa svojim dečkom i frendovima?

L.B./izvor: Alloy

foto: sxc.hu

muško-ženski jezik razumijevanje nesporazum

Još vijesti