Slika nije pronađena
Danas je tehnologija sastavni dio našeg života, a s ekipom se dopkamo više nego ikad. Između ostaloga, sigurno se dopisuješ i s dečkima.

Poruke koje šalješ dečkima ne smiju biti bilo kakve, zato smo izdvojili neke stvare koje baš NIKAD ne bi smjela poslati svojoj simpi (i dečkima općenito).

via GIPHY


1. Poruka od jedne riječi
Ako ti se dečko sviđa, nikad mu nemoj odgovarati jednom rječju ili prekratkim odgovorima. Normalno da nekad nemaš vremena za duge poruke, ali pokušaj barem kratko odgovoriti jednom rečenicom. Ako dečku stalno šalješ poruke koje se sastoje samo od 'da', 'može', 'okej' ili 'bok', on bi mogao dobiti dojam da ti se baš i ne da komunicirati s njim.

2. 'Zašto mi ne odgovaraš?'
Ako ti je dečko prestao odgovarati na poruke, ili je zauzet ili mu se ne da dopisivati s tobom. Ako njegovo neodgovaranje traje nekoliko dana ili duže, očito je da ne misli imati ništa s tobom. Onda ćeš sigurno doći 'u napast' da mu šalješ poruke u kojima pokušavaš saznati zašto ti ne odgovara, u čemu je problem i je li možda našao drugu curu. Prije nego pošalješ takvu poruku, razmisli je li to stvarno potrebno i radije odustani od njega.

via GIPHY


3. Šalješ mu poruke pijana
Malo si popila i prvo što ti padne na pamet je poslati poruku onom zgodnom dečku iz škole? Razmisli ponovno. To će biti ogroman fail jer nisi sva svoja, ne razmišljaš na način na koji bi inače razmišljala i ne možeš jasno promisliti o posljedicama koje će ostaviti slanje poruka u 'pijanom stanju'.

4. Ljutite poruke
Nešto što smo scve mi cure napravile barem jednom. Ako se ljuta, nemoj svoje frustracije i bijes iskaljivati preko poruka, a pogotovo takve poruke nemoj slati dečkima. U tom slučaju radije to podijeli sa svojim frendicama, a ne s dečkom. One će te sigurno bolje razumijeti, dečkima će tvoje kukanje samo ići na živce.

via GIPHY


5. Previše pitanja
Poslati jedno ili dva pitanja u jednoj poruci sasvim je dosta, ne bi smjela pretjerivati. Drugo je kad poruke šalješ svojim frendicama, s dečkima je stvar obrnuta - oni ne vole prevelika kompliciranja i previše pitanja, takvu će poruku automatski ignorirati jer im se neće dati odgovarati.

6. 'Tko ti je ona cura od jučer?'
Poruke i mobiteli nisu pravo mjesto za ljubomorne ispade, pogotovo ako takve poruke šalješ dečku s kojim si u vezi. Malo je neozbiljno ovakve stvari rješavati preko poruka, bez obzira na to koliko si ljuta i kako se loše osjećaš.

7. Seksi poruke
Ovakve poruke uvijek šalješ s određenim rizikom i na to budi spremna. Moraš znati da poruke koje šalješ dečku uvijek mogu završiti kod nekoga drugoga zato zaboravi na slanje bilo kakvih seksi poruka ili fotki. 

via GIPHY


8. 'Volim te'
Ne postoji nitko tko ne voli čute ove dvije čarobne riječi, ali poruke nisu mjesto za to, barem ne ako dečku to govoriš prvi put. Uvijek je bolje, ali i ljepše, dečku reći da ga voliš uživo, a ne preko poruke. On bi to mogao doživjeti jako neozbiljnim, a možda ti neće ni vjerovati.

9. 'Prekidam s tobom!'
Osim poruke 'volim te', dečka nikad ne bi smjela obavijestiti da ga ostavljaš preko poruke. Nije fer da mu tako važno odluku javljaš preko poruke, a ne uživo. Sigurni smo da bi se i ti sama grozno osjećala da te netko napuca preko poruke.

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Poslati poruku ili ne? Evo kad se moraš i kad se ni slučajno ne smiješ javiti simpi

Priznali su: 6 poruka koje svaki dečko voli dobiti od djevojke

Zavedi ga porukama – savjeti uz koje ćeš postati stručnjakinja za dopkanje

dopisivanje savjeti ljubav