Slika nije pronađena

Danas se sve odvija na društvenim mrežama – sklapaju se prijateljstva, kreiraju događaji, a nerijetko ljudi pokušavaju i flertati.

Kako nekoga zavesti preko fejsbuka, pitanje je koje muči mnoge pa se također pitaju vrijede li ista pravila flertanja na mreži i uživo.

Priznajemo da su ta pravila malo izmijenjena i prilagođena `online zavođenju`, ali uglavnom se sve svodi na isto- na dobru `spiku`. Prednost flerta preko društvene mreže je u tome što naša simpatija ne može vidjeti kako se crvenimo, a i ako nešto zabrljamo- to uvijek možemo obrisati.

Kako više nikada ne bi zastala i upitala se kako dalje i trebaš li poslati emotikon, ovdje su pravila flertanja na fejsu:

Započni razgovor, ali se makni od pukog čavrljanja

`Small talk` ili čavrljanje je odlično za početak flerta kroz razgovor, ali se on ondje ne smije zaustaviti. Nakon što ga pitaš kako je, što ima u školi i što misli o vremenu, vrijeme je da se baciš u akciju i kreneš s nečim konkretnim. Možeš ti njemu ispričati neki zanimljiv događaj ili nešto slično te započeti temu. Dosadna čavrljanja za probijanje leda nitko ne pamti, a ti želiš da te zapamti po zanimljivom razgovoru.

Nemoj se plašiti šala

Dečki vole cure sa smislom za humor i zato se ne trebaš bojati našaliti s njim. Osim toga, uvijek možeš upotrijebiti sarkazam i neke aktualne teme. U slučaju da imate zajedničke prijatelje i krećete se u istom društvu uvijek možeš upotrijebiti neke interne šale pri flertu. No, u pitanju ne moraju biti šale, može biti neki smiješan događaj kojem si svjedočila i slične stvari.


Igraj se emotikonima

Ne treba pretjerivati, ali bilo bi dobro da upotrebljavaš emotikone pri razgovoru. Bilo bi dobro služiti se onima koji su `zaigrani` poput onog koji namiguje ili se belji. Najvažnije je upotrijebiti pravi emotikon u pravoj situaciji, a ne ih nabacati jer će tada izgubiti svoj značaj.


Ako on uzvraća flert- vrijeme je da zakuhaš stvari

Lijepo je flertati s nekim tko nam uzvraća flert i simpatije, a kada se to dogodi vrijeme je da malo protreseš stvari. U slučaju da je tijekom dopisivanja rekao koja mu je stvar jako dobra i koja ga uvijek digne, možeš mu prilikom nekog drugog razgovora poslati tu pjesmu i napisati `Mislila sam na tebe, pa nek ti bude dobar dan`.

Ako ne uzvraća flert- odustani

Neke osobe ne shvaćaju kada druga osoba pokušava flertati s njom, ali uglavnom se to osjeti. U slučaju da on djeluje nezainteresirano i ne uzvraća flert, vrijeme je da odustaneš.

Budi ta koja će završiti razgovor

Pravilo flertanja koje vrijedi na fejsu, ali i uživo je to da u drugoj osobi stvorimo želju da želi još. Ti bi trebala biti ta koja će završiti razgovor dok se on skroz ne razvodni i ne stvori dosadu, što nikako ne želiš.

Ne budi vulgarna

Bez obzira na to psuješ li inače ili govoriš neke druge prostote, to nemoj činiti preko fejsa dok pokušavaš flertati. To će odbiti svakog dečka i nećeš se dobro provesti. U slučaju da ti flert s nekim preko fejsa nije uspio, a puno si psovala- možda je to razlog.




flert Flertanje fejs

Još vijesti