Cura i dečko

Kada se osoba ovako ponaša, to na prvu izgleda slatko i kao da joj je stalo do tebe, ali najbolji manipulatori će upravo u tome biti jako dobri. Ponašanja koja su zapravo toksična učinit će da izgledaju kao ljubav.

U mnogim ovim situacijama ćeš pomisliti 'aww kako imam slatkog i osjećajnog dečka', ali ako se na trenutak odmakneš od situacije i pogledaš ju objektivnim očima, više ti neće biti tako slatko. Postoji dosta ponašanja koja previše ljudi smatra pod normalnima i romantičnima, a zapravo su toksična i znakovi da je netko manipulator. Nije problem ako pronađeš jedno ili dva ovakva ponašanja na svom dečku, ali što ih više pronađeš, to se više trebaš zabrinuti. Nemaju svi uvijek dobre namjere. A pogotovo kada se ovako ponašaju u vezi.

1.Stalno želi znati gdje si
Javlja ti se čak i kada zna da si s frendicama vani, a ako se ne javiš i ne odgovoriš mu, napravit će dramu. Isto tako ako negdje odeš, a da mu ne kažeš da ideš, drama. Uvijek mora znati gdje si. Slatko? Ne baš. Više izgleda kao da ti ne vjeruje.



2.Kada napravi nešto zbog čega se naljutiš, izgovor mu je da te jako voli
Opravdavanje svojih loših ponašanja koja su te naljutila izgovorom da te jako voli pa je zato tako reagirao – još jedna znak za uzbunu. To je način da ti okrene pažnju sa svog lošeg ponašanja, i vjerojatno mu i uspijeva.

3.Ne može živjeti bez tebe
Kada ima izjave poput primjerice da mu toliko značiš da mu život bez tebe ne bi imao smisla ili da bi umro da ga ostaviš, to nije romantično ponašanje, već emocionalno ucjenjivanje. Pogotovo ako ovakve stvari koristi u situacijama kada dođe do problema i kada vidi da bi se mogla udaljiti ili ga ostaviti.

4.Ti si mu cijeli svijet
Opet, ne baš romantično. Lijepo je da je nekome stalo do tebe i da si im najdraža osoba s kojom mogu provoditi vrijeme, ali kada si jedina osoba s kojom provodi vrijeme, kada se prestane baviti stvarima kojima se inače bavi i udalji se od prijatelja, samo da može biti što više s tobom, to onda postaje problem. Sljedeći će korak biti da će pokušati i tebe odvojiti od tvojih prijatelja, nemoj mu to dozvoliti.




5.Kupuje ti poklone bez razloga

Drugo je kada te iznenadi ružom ili čokoladicom, to je slatko i romantično, ali kada ti počne kupovati skuplje poklone bez ikakvog povoda, to je zabrinjavajuće. Primjerice, kupi ti majicu, tenisice, pa narukvicu… to nisu baš sitnice koje se kupuju samo tako, izgleda malo kao da te pokušava promijeniti.

6. 'Zabrinut je' za tebe
To koristi kao izgovor jer te već nazvao 10. put u istom danu samo da 'provjeri' što radiš, gdje si ili s kim si. Imat će za to uvijek neki izgovor poput toga da se brine za tebe ili da mu fališ. A ako se slučajno ne javiš, naljuti se. To ti je znak, ta ljutnja, da nije u pitanju prava briga već nešto drugo.

7.Govori ti kada si dosta popila
Vani ste, s ekipom, družite se, pije se, svi se zabavljaju i onda uleti on sav zabrinut za tebe i govori ti da si dosta popila. Čini se kao da je brižan, ali ako to radi uvijek kada se počneš dobro zabavljati, možda to ipak radi jer je ljubomoran i nesiguran. Ne želi da se zabavljaš dobro s drugima, tu je problem, već samo s njim.



8.Govori ti koliko si bolja od svih njegovih bivših
Logično da si bolja, jer da nisi, valjda ne bi niti bio s tobom. To nije nešto što bi itko trebao imati potrebu stalno ponavljati i davati do znanja partneru. Stalno spominjanje i uspoređivanje s bivšim može ipak biti znak da nije prebolio tu osobu i da je možda s tobom da ju učini ljubomornom?

9.U 'šali' ti svako malo govori da si luda ili glupa
Uvrede na redovitoj bazi ništa ne može opravdati, čak ni kada kaže da se šali. Ne, to nije njegov način da ti pokaže da te voli. Nema opravdanja za uvrede, pogotovo ako ih često koristi.

10.Predlaže ti stvari koje su 'za tvoje dobro'
Uvijek ima neki prijedlog kako je bolje da nešto napraviš ili kako da reagiraš i jako će često to prezentirati kao da je to bolje za tvoje dobro. Svoja će ti razmišljanja i ideje prezentirati na ovaj način, ne zato što brine za tvoje dobro kako to kaže, nego zato što te tako želi kontrolirati.




11.Poludi ako kažeš da se ne stigneš danas vidjeti s njim
Dogodi se nekada da svi imamo obaveze koje su uletjele i ne stignemo se ipak vidjeti ili smo jednostavno loše volje i taj dan nam se ne da družiti ni s kime, nije to ništa neobično, svima se događa. To nije razlog da ti dečko poludi i počne se ponašati kao da si ga izdala. Nikako normalno ponašanje!

Pogledajte još:

Dečki su otkrili kakve poruke mrze dobivati od cura: Ovih 11 će im ići na živce

Kako prepoznati da neki dečko skriva osjećaje: 6 znakova koji govore da mu se sviđaš iako to ne priznaje

Nemoj da ti neko od ovih pitanja izleti na prvom spoju: 20 koja je najbolje ne pitati tako rano

manipulacija veza dečko manipulator nije ljubav nije romantika toksična ponašanja

Još vijesti