Slika nije pronađena

Kada ti se sviđa netko koga si upoznala na internetu,želiš se naći, ali ti nije baš svejedno, jer ipak zapravo ne znaš tko ja ta osoba. Iako ne postoji pravilo koliko je u redu dugo se dopisivati s nekime prije nego se odlučite naći, stručnjaci za dejtanje imaju savjete.

Sigurnosti nikad ne može biti previše. Koliko god bilo danas normalno upoznavati nove prijatelje ili curu/dečka putem interneta, kada je u pitanju nalaženje s tom osobom u stvarnom svijetu, ipak treba biti malo opreza. Upoznavanje putem dopisivanja i upoznavanje u stvarnom životu su dvije u potpunosti različite stvari. Pa je li bolje čim prije naći se s osobom s kojom se dopkaš ili je ipak bolje pustiti nešto više vremena da prođe? Koliko osobnih informacija trebaš saznati prije nego se ideš naći? Osim što je to bitno iz sigurnosnih razloga, bitno je i zato što možeš ostati razočarana jer imaš prevelika očekivanja – ljudi preko poruka mogu biti dosta drugačiji nego uživo. Stručnjaci za dejtanje imaju savjete koji bi ti mogli pomoći donijeti odluku naći se odmah ili ne.


Možda ti se čini najlogičnijim ići polako i pričekati da stvarno dobro upoznaš drugu stranu prije nego se odlučite naći, ali izgleda da to nije baš najbolja taktika. Ako je vjerovati stručnjacima za dejtanje, treba raditi u potpunosti suprotno. Po njima je najbolje naći se već jedno 2-3 dana nakon što se počnete dopisivati. To je dovoljno da utvrdiš je li sigurno naći se, ali i premalo vremena da saznaš previše o osobi. Ukoliko već tijekom dopkanja sve jedno drugom ispričate, kada se nađete, može doći do neugodne tišine – jer iako znate sve jedno o drugom, zapravo se još ne znate. Želiš se što prije naći jer neke osobe mogu imati super kemiju u virtualnom svijetu, ali uživo si nikako ne odgovaraju. Dopkanje prije susreta uživo treba biti o nekim laganim temama, zaigrano i kratko. Dopisivanje kreira lažan osjećaj intimnosti zbog čega može doći do dijeljenja preintimnih informacija koje uživo sigurno nikome ne bi rekla tako rano. Što duže odgađaš upoznavanje uživo, to su manje šanse da ćete kliknuti. Osim toga, ne želiš trošiti puno vremena i energije na dopisivanje s nekime s kime se možda nećeš ni upoznati uživo. Online upoznavanje može dati iluziju da ste si već puno bolji s nekime nego što jeste i da ste praktički već u vezi.

Koliko se dugo trebate dopisivati prije nego se odlučite naći

via GIPHY


Što trebaš znati o nekome prije pravog upoznavanja?

via GIPHY


Koliko je točno informacija dovoljno za znati da možeš zaključiti da se isplati naći s tom osobom, ali da opet ne bude previše? Teme koje su najbolje za proći prije susreta su neke lagane, primjerice omiljena glazba, gdje idu u školu/faks, čime se bavi u slobodno vrijeme, a u redu je priupitati i kako su ili kakav im je dan. Uz takva ćeš pitanja saznati dovoljno da vidiš je li ti osoba zanimljiva, ali opet ne previše. Dopisivanje nije način za saznati dublje informacije o nekome, već bi ono trebalo biti zaigrano i zavodljivo. Ozbiljnije je teme uvijek bolje ostaviti za oči u oči. Zapravo, jedino što trebaš znati prije upoznavanja je – je li ti ta osoba dovoljno zanimljiva da s njom provedeš barem sat vremena. Ako ti u tom roku postane dosadno ili nestane tema za razgovor, nema kemije i bolje je da ne pokušavaš ništa dalje.


Ovo bi ipak bio bolji način za provjeriti je li netko stvarno osoba kojom se predstavlja i je li toliko zanimljiv/a. Ali neki stručnjaci tvrda da nema potreba za ovakvom provjerom. Ukoliko se bojiš za svoju sigurnost, dogovori susret usred dana, reci frendici da provjerava je li sve u redu svakih pola sata... Najbolji način za provjeriti koliko ti netko odgovora je ipak uživo. Nije ni najveća greška ako se čujete putem poziva ili Face Timea, jer ima i to svojih prednosti. Na taj si način postajete stvarniji, niste više samo ime u kontaktima ili fotka na profilu, a to znači i da su manje šanse da će te netko ghostati ili u zadnji tren otkazati.

Trebaš li se čuti putem poziva ili Face Timea prije prvog nalaženja?

via GIPHY


Kako znati da si spreman/a za upoznavanje uživo?

via GIPHY


Nemoj raditi ništa za što znaš da nisi spremna. Ako se osjećaš posebno nervozno i nisi spremna za taj korak, u redu je produžiti vrijeme dopisivanja. S druge strane, ako se bojiš da ubrzavaš stvari, nemaš razloga za brigu. Ukoliko prođe dosta vremena prije susreta uživo i ti već u svojoj glavi složiš sliku druge osobe, teško da će očekivanja biti zadovoljena.


Foto: Freepik/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

[HOROSKOP] Način na koji se dopisuješ može se povezati s tvojim horoskopskim znakom

Dopkaš se sa simpom? Pomoću ovih 5 znakova otkrij dublje značenje njegovih poruka

Riješi se stresa tijekom dopkanja sa simpom – sjeti se ovih stvari svaki put kada počneš paničariti

uzivo susret upoznavanje online dopisivanje

Još vijesti