Slika nije pronađena

Mnogi se često pitaju koje je idealno vrijeme za biti u vezi i kada smo spremni za prvu ozbiljnu vezu. Neki smatraju da su spremni ranije, dok drugi još uvijek nisu dovoljno sigurni u sebe. No, postoje i oni kojima roditelji još uvijek ne dopuštaju da budu u bilo kakvoj vezi jer misle da nisu dovoljno zreli za tako veliki korak u njihovom životu.

Poznato je da su djevojke te koje ranije ulaze u period puberteta, odnosno adolescencije, dok dečki u to razdoblje ulaze nešto kasnije. Prema provedenim istraživanjima, tako se otprilike određuje i pravilno vrijeme kada smo spremni za započeti svoju prvu vezu, prenosi Buzz. Navodno da je idealno vrijeme za viđanje s nekim od 12 do 13 godina. Kod djevojaka je to oko 12 godina i 6 mjeseci, a kod dečki 13 godina i 6 mjeseci. Svaki tinejdžer će htjeti početi izlaziti u tom određenom periodu, ali to ne znači da je to idealno vrijeme za njih.

Idealno vrijeme za prve izlaske ovisi od osobe do osobe – neke od njih su puno zrelije u odnosu na svoje godine, dok netko tko je možda i stariji je još uvijek nedovoljno zreo za svoj uzrast. Dok osoba počinje iskazivati interes za dejtanjem, tada je vrlo vjerojatno njezino pravo vrijeme za prva druženja. Međutim,  za ozbiljniju vezu je potrebno puno više od samog interesa – od emocionalne stabilnosti do zrelosti. Za ozbiljne veze se smatra da osoba mora imati oko 17 godina kako bi uopće mogla imati spoznaju o tome što ozbiljna veza znači. U svakom slučaju, nema smisla ubrzavati stvari, pogotovo ako se netko ne osjeća dobro u toj situaciji. Kao što je već spomenuto, puno toga ovisi od osobe do osobe te o tome kakav pogled općenito imaju na dejtanje i na ozbiljne veze, a i  zaista je bitno ne žuriti se oko ničega, pa tako ni oko ozbiljnih veza i dejtanja.  

Pogledajte još:

Trebali su ići na spoj, ali onda je napravio nešto što ju je šokiralo - sada razmišlja da odustane od dejtanja

Nedozvoljena ponašanja kod dečkiju koja niti jedna cura ne bi trebala tolerirati na prvom spoju

Kako bi izgledao prvi spoj iz ženske perspektive da smo na njemu 100% iskreni? Ovako!

veza ljubav prvi spoj

Još vijesti