Slika nije pronađena

Bilo da se radi o prvom dejtu ili već sto pedeset i petom, sigurno ćeš ga barem jednom poželjeti iznenaditi genijalnom idejom i izlaskom koji će zauvijek pamtiti.

 

Bez obzira je li sportski tip, preferira li unutarnje ili vanjske aktivnosti ili je zaljubljenik u umjetnost, ove će ga ideje sigurno oduševiti. Nakon ovakvog dejta pitat će se što je to točno napravio da je zaslužio tako dobru djevojku.


1. Kviz u cool kafiću ili pivnici

Ako se kužite pomalo u sve i volite neobične podatke o svemu, prijavite se zajedno na jedan od kvizova koji se organiziraju u Zagrebu. Zaljubljenika u kvozove ima u svim mjestima, tako ćeš otkriti da se vjerojatno i u tvom mjestu u nekom kafiću ili prostorima neke udruge održavaju kvizovi znanja. Trebaš se samo malo raspitati!

Najčešće možeš birati po temama (tv emisije, pop kultura, znanosti i sl.), a najbolje bi bilo da se prijavite na test iz nečega št vas zbilja zanima, a ako ste odvažniji i na onaj o kojem nemate pojma! Smijeh i zabava su zagarantirani, a on će sigurno biti ponosan na sve tvoje točne odgovore i brzinu kojom razmišljaš. Osim toga, ima li boljeg osjećaja od onoga da ste tim i sudjelujete u nečemu zajedno?

foto: nekoliko pitanja i tema za razgovor na dejtu!

2. Izgubite se zajedno negdje u prirodi i organizirajte piknik

Iako ova ideja bolje odgovara toplijem dijelu godine, nije ju loše spomenuti – doći će i proljeće (jednog dana)! Svaki dečko i muškarac u sebi žudi za avanturom i uzbuđenjem. Ima li boljeg način od odlaska negdje u prirodu?

Živiš li u blizini nekog jezera? Volite li planinariti? Ideja je mnogo! Ne morate ići daleko od kuće, niti potrošiti puno novaca. Dovoljno je da istražite šumu u kojoj još niste bili, popnete se na obližnji proplanak ili sjednete na obalu jezera – čak i u centru grada.

Uz nekoliko sendviča nakon dugog hodanja i zagrljaja na dekici dok promatrate labudove ili patke koje ‘žicaju’ komadiće kruha – idila će biti potpuna!

3. Obilazak pivovare

Nije tajna da dečki vole popiti pivce. Zašto ne biste istražili sve tajne nastanka piva u jednoj od lokalnih pivovara? Iako ovakve ture nisu česte, postoje određene prigode kad pivovare otvaraju svoja vrata posjetiteljima, a ponekad se i održavaju izložbe o povijesti određenih pivovara.

Često nakon ovakvog obilaska imate priliku i nešto fino poklopati, a to će svakako upotpuniti cijeli dojam. Još ako isprobate i čašu nekog limitiranog izdanja specijalne pive – bit će to definitivno izlazak za pamćenje!

4. Sportski događaj

Kao i ovaj dio s pivom, nije ni ovaj tako neobičan. Dečki najčešće vole sport, prate ga, a neki se i njime bave. Prihvati njegovu ljubav prema nekom sportu iako je tebi možda užasno dosadan i iznenadi ga s kartama za utakmicu njegovog omiljenog kluba.

Bilo da se radi o košarci, nogometu ili tenisu, bit će ti jako zahvalan na prilici da bodri svoj tim ili omiljenog igrača s tobom. Budi sigurna da će ti ovaj potez priskrbiti nekoliko dodatnih bodova u njegovoj ‘knjižici’ djevojaka s kojima je izlazio.

Sportski događaji super su mjesto za izlazak jer možete pričati, a da se ne derete jedno drugom na uho, možete popiti piće i pojesti nešto, ali i doživjeti iskustvo uzbuđenja i navijanja zajedno. Ako se pritom nekoliko puta izdereš na suca koji je krivo dodjelio žuti karton njegovom omiljenom igraču – neće te nikada zaboraviti.


6. Stand up komedija

Noć ispunjenu smijehom i dobrom zezalicom nitko ne može odbiti!

Mjesta na kojima se održavaju ovakve ‘stand up’ točke komičara sklonih improvizacijama savšena su alternativa odlasku u kino ili kazalište, a zamisli još da vas veseli komičar uvuče u svoj show pa vas oboje zamoli da mu pomognete ili ispričate vic.

Iako se sigurno već sad crveniš od srama pri samoj pomisli da moraš nešto govoriti pred punom prostorijom ljudi, takvi se događaji ne zaboravljaju. Nakon toga, imat ćete hrpu ‘internih’ for a koje nitko drugi neče kužiti što će samo dodatno učvrstiti vašu vezu.

7. Glazbeni festival

Plesanje, pjevanje, nastupi u živo i tvoji i njegovi omiljeni bendovi…ne može bolje od toga!

Festivali su prilika da na jednom mjestu vidiš i čuješ hrpu najdražih bendova, a možda i otkriješ neki novi bend koji će te oduševiti, a možeš birati one u trajanju od dan-dva do onih koji traju i do tjedan dana. Između koncerata i nastupa imat ćete prilike i vremena prošetati mjestom, pojesti nešto fino, isprobati neki novi hobi ili sport i slično.

Najbolji trenuci najčešće su ti između nastupa kad imate priliku upoznati nove ljude, isprobati nove stvari i pronjuškati po mjestu u kojem se festival održava.

Koji je tvoj as u rukavu kad poželiš izvesti dečka na poseban dejt?

L.B./izvor: Your Tango

foto: Shutterstock, Pinterest, Tumblr

...Pročitaj još...

...5 stvari koje nikada ne smiješ raditi na prvom spoju...

...Preživjeti prvi spoj: Kako ga osvojiti već na prvom dejtu?...

planiranje izlaska ideje za dobar dejt iznenađenje

Još vijesti