Slika nije pronađena
Većina cura kada je single, izlazi na dejtove s dečkima. Možda to nisu službeno 'dejtovi', ali kada te dečko zove na kavu (koja na kraju nikada ne bude kava već neko deseto piće) ili u kino, svi znamo da te on ustvari zove na dejt.

U većini slučajeva, te priče završe upravo tamo, na prvom dejtu. Nekada to bude zato što je tebi bilo katastrofa i ne želiš to nikada više ponoviti, a nekada bude zato što se on nije više javio... uopće... Kamoli da te je pozvao da se vidite i drugi put.

Kada je u pitanu prvi slučaj i da si ti ta koja ne želi ići ponovno s njime, onda nam je to okay i nemamo problema s time. Ali, kada ti misliš da je sve prošlo super i onda se on ne javi... E tu sada već dolazi do problema!

Sigurno si u glavi vrtiš cijeli dejt i pokušavaš skužiti gdje si pogriješila, što si napravila da se on totalno ohladio? Gdje je nastao problem?

via GIPHY


Problem je upravo u tome što ti trenutno radiš! Što je bilo, bilo je. Ne možeš ništa napraviti kako bi promijenila situaciju i natjerala dečka da ti se javi. Ako želiš, možeš se ti njemu javiti i pitati ga koji je plan za sljedeći put, ali ako osjećaš da će ti reći da on ne može, radije nemoj. Samo ćeš se osjećati još gore jer će te onda direktno odbiti. Ovako je to sve još uvijek neizrečeno, pa ostavlja puno prostora mogućnostima i 'interpretaciji'.

Možeš se voditi onom 'yolo', no imaj na umu da ćeš možda dobiti 'ne' kao odgovor. Ako znaš da će te to na kraju povrijediti, nemoj. Radije pusti stvari kako jesu i pripremi se za sljedeći dejt.

Kada si na dejtu, moraš se pokazati u najboljem mogućem svijetlu, a to je teško jer je prvi dejt uvijek nekako neugodan, smotan i čudan. Kako bi ti bilo 'lakše', jedno istraživanje je pokazalo da dečki u prvih petnaest minuta dejta zaključe hoće li te zvati ponovno ili ne. Znači prvih petnaest minuta, koje su daleko najneugodnije, su ključne u njegovom procesu razmišljanja.

Nema veze imaš li loš dan, jesi li neispavana, ili samo brbljaš u nedogled jer si nervozna. Tih petnaest minuta je jedino što je bitno. I baš zato, je totalno nebitno je li te taj dečko zvao na drugi spoj ili ne.

via GIPHY


Teško da se netko može zaljubiti u tebe na prvom dejtu. Ne stigne te upoznati, zaključiti kakva si osoba niti jesi li netko s kime on želi provoditi sve svoje vrijeme. Stoga, nemoj to previše uzimati ka srcu.

Dejtanje je nešto u čemu s vremenom postaješ bolja, kao učenje napamet ili treniranje. Treba vremena da skužiš što kada reći, kako sjediti i što naručiti. Nemoj se brinuti, s vremenom ćeš i ti postati majstor u dejtanju!

Jedino što je bitno jest da ne daš da te cijela stvar izbedira, već da nastaviš dejtati i tražiti 'onog pravog'. Jer tu je, znaš da je!

Foto: Giphy/Visual Hunt

A.Š.

Pročitaj još:

HELP Kako reći dečku da ipak ne želiš ništa s njim?!

AWKWARD 12 situacija zbog kojih double dejt može postati totalna katastrofa

Dečko te prevario? Zahvali mu - to je dugoročno dobro za tebe!

dečko izlazak spoj dejt

Još vijesti