Slika nije pronađena

Ponekad je i samo život u dva različita mjesta udaljena kojih petnaestak kilometara dovoljno da se razvije veza na daljinu. Da, ova daljina nije pretjerana, ali obično nas škola, obitelj i ostale obaveze grčevito drže samo za naše mjesto.

A ponekad se radi o tome da je osoba koju obožavamo udaljena tisuću kilometara ili je u sasvim drugoj vremenskoj zoni. Što tada napraviti? Gdje postoji volje i truda ovakva veza može uspjeti. Kako? Evo nekoliko načina kako što lakše održati  vezu na daljinu.

Redoviti sastanci na Skypeu

Srećom pa danas imamo Skype, Gtalk, chat na Facebooku ili kakav sličan servis. Ovo omogućava komunikaciju s ljudima diljem svijeta pa tako i s našom boljom polovicom.  Stoga je najbolje odrediti vrijeme za razgovor ili chatanje svakog dana. Nije loše da to bude uvijek u isto vrijeme, ali dakako, svima nam se raspored dnevnih obaveza razlikuje pa se treba unaprijed dogovoriti o terminu. Ovo će mnogima postati vrhunac dana, onaj začin koji je svima tako potreban.


Neka bude kratko

Kada pričate na Sykpeu ili šaljete SMS poruke, neka sve skupa ne bude predugačko. Ako predugo pričate, to je dakako, pohvalno jer imate toliko zajedničkih tema, ali ostavite nešto i za sutra. Također, SMS-ovi neka budu kratki i slatki, ponekad je dovoljan samo jedan da nas njegova slatkoća prati cijeli dan.

Slika govori više od tisuću riječi

Ne zaboravite na fotografije koje mogu itekako začiniti vašu ljubavnu priču. Zaboravite na vulgarnosti, neka budu slatke i uvijek pazite gdje ih objavljujete jer znatiželjni pogledi na društvenim mrežama vrebaju sa svih strana.

Ne zaboravite na kameru

Danas svako računalo ima kameru, ali ako se služite kakvom starom kantom, možete je instalirati, a naći ćete kamere za manje od 50-ak kuna. Kada imate kameru prilikom razgovora na Skypeu možete se i gledati, a nije li to jednostavno prekrasno?


Dobri stari papir

Pisanje pisama i čestitki je i više nego romantično. Stoga odvažite se i barem jednom u mjesec dana napišite pisamce ili tek nekoliko riječi na čestitki ili razglednici. Ovakve stvari uvijek donesu osmijeh na lice, vjerujte.


Sitnica za svaki dan

Razmijenite nekakvu sitnicu koju ćete uvijek moći imati uza se i koja će vas podsjećati na vašu bolju polovicu koja je fizički odvojena od vas. Primjerice – neka to bude kakav privjesak, mali medvjedić ili što god. Ovako ćemo dobiti dojam da je ta osoba uvijek s nama.

Budite dosljedni

Neka vas loše raspoloženje, loš dan u školi, svađa s prijateljem ne ometu u održavanju odnosa sa svojom polovicom koja je udaljena kilometrima od vas. U ovakvom odnosu je najvažnija upornost, dosljednost i volja jer jedino tako sve skupa može preživjeti.

Družite se

Ako je vaš dečko rekao da večeras ide na nekakav tulum u svom mjestu, nemojte pasti u depresiju i cijelu noć provesti plačući i razmišljajući što on sada tamo radi. Imajte povjerenja. Ako nemate povjerenja, onda veza na daljinu nije opcija za vas. Okružite se prijateljima i tako maknite misli od pesimizma.

N.LJ.J.
Foto: Sxc.hu

ljubav Veza na daljinu

Još vijesti