Veza na daljinu

Sigurno nije lako nakon svakodnevnog druženja osobi reći zbogom, pogotovo ako se radi o tvom dečku. No, veza na daljinu ne mora biti noćna mora, dapače ona može biti jedno lijepo iskustvo.

Cura i dečko KVIZ: Koja je to navika koja može dodatno poboljšati tvoju vezu?

1. Pronađite vremena jedno za drugo
Tvoj raspored je sigurno krcat, tu su škola, prijatelji, obitelj, i izvannastavne aktivnosti. Vrijeme je da staviš svoje vještine planiranja na test. Bilo da je riječ o razgovoru telefonom, video pozivima za vrijeme večere ili slanju poruka tijekom dana, važno je naći vremena za razgovor. Pričajte o tome kaka vam je bio dan ili o nekim budućim planovima.

2. Izdržite teže trenutke
Nećemo lagati, veze na daljinu nisu jednostavne. Svađat ćete se, plakati i vjerojatno se pitati hoće li uopće trajati. Ono što je najbitnije, imajte razumijevanja jedno za drugo. Nitko nije uvijek dobre volje ili jednostavno ima loš dan, morate sve svoje misli i osjećaje lijepo komunicirati i težiti istom cilju, a to je očuvanje veze.

via GIPHY

3. Ne budi ljubomorna
Tvoj dečko je u drugom gradu i proveo je cijeli dan s novim prijateljima. Sretna si zbog njega i drago ti je da je pronašao novo društvo... Dok ti ne kaže njihova imena: Paula, Tia, Maja... Kada druge djevojke provode više vremena s tvojim dečkom nego ti, teško je ne osjetiti malo zavisti. Ali zapamti, iako ih možda voli kao prijateljice, s tobom je u vezi iz drugih razloga. Vjeruj mu. Nitko ne voli ljubomorne cure, pogotovo ako su ljubomorne bez razloga.

4. Ne budi naporna 
Iako bi trebala pronaći vremena za njega, nemoj da se svo tvoje vrijeme vrti oko njega. Razgovaranje cijeli dan, svaki dan, maltretiranje s porukama vas mogu, ironično, udaljiti jedno od drugog. Trebate imati određeno vrijeme u danu kada ćete razgovarati, a onda pričaj koliko želiš. Važno je ne zaboraviti da svatko ima svoje privatno vrijeme i to treba poštovati.

via GIPHY

5. Ne dopustite da vam bude dosadno
Kada se ne viđate često, stvari mogu postati prilično rutinske. Raznolikost unesi tako da nazoveš ili pošalješ slatku poruku neočekivano, ali ne prečesto. Možeš mu čak i poslati pravo pismo, to je prilično romantično. Bitno je da uneseš neku spontanost u vaš svakodnevni rspored. Možeš ga čak i posjetiti ako imaš vremena.

Prije nego što zaključiš da veza na daljinu nije izvediva, razmotri ove smjernice. Očuvanje veze na daljinu zahtijeva trud i posvećenost, ali uz pravilan pristup, može rezultirati jačom i otpornijom vezom. Neka ljubav pobjedi udaljenost i neka ovo iskustvo učini tvoju vezu još snažnijom.

Veza na daljinu problem ljubav savjet

Još vijesti