Slika nije pronađena

Kada se radi o tinejdžerima, svi su uvijek puni savjeta; mudrosti o školi, prijateljstvu, modi, zdravlju, ljubavi i seksu pršte sa svih strana.

Bez obzira na to koliko godina imamo, seks je uvijek zanimljiva tema. O tome se pišu knjige i vode duge rasprave, a ova tema posebno je zanimljiva tinejdžerima jer ne znaju mnogo o njoj.

Baš zato adolescenti mogu pronaći mnogo savjeta o seksu, ali nisu svi korisni. Ovo su neki od najgorih savjeta za koje smo čuli:

#Dečko te neće smatrati dobrom curom ako ga poljubiš  na prvom dejtu

Knjiga iz 1963. u kojoj kolumnistica Ann Landers tvrdi da cura nije dobra ako se poljubi na prvom spoju je totalna glupost. Činjenica je da dobra cura može poljubiti koga god  želi i kada god to želi- bio to prvi dejt, treći ili deseti. Nečiju dobrotu i kulturu ne određuje niti njegova seksualnost niti prisnost s drugom osobom.


#Cura koja ide s dečkom 'do kraja' nije pametna

Ovo zrnce mudrosti također je napisala Ann Landers. Kolumnistica je htjela reći da djevojke koje stupaju u seks prije braka nisu baš pametne. Ta tvrdnja je totalna glupost jer se pametne cure seksaju i prije, poslije i za vrijeme braka. Ponovno- naša seksualna želja nas ne određuje, a pogotovo ne definira pamet!#Ako se seksaš s dečkom on će misliti da si laka

Ovakvi dupli standardi bili su aktualni vrlo davno, ali nažalost neki su skloni još uvijek vjerovati u njih. Ako se cura seksa s dečkom ili brzo stupi s njim u seksualne odnose, nije nužno da ju on smatra lakom.  Normalan i dobar dečko neće curu osuđivati ako se ona želi seksati.

#U slučaju da se dečko napalio zbog tebe moraš se s njim seksati

Veće gluposti od ove tvrdnje nema. Treba biti svima jasno da se cura ne mora seksati s dečkom ako ona to ne želi. U seksu ne smije biti prisile jer ako ona postoji tada se radi o silovanju ili o nekoj kombinaciji ucjene i silovanja. Uopće nije bitno koliko je dečko napaljen i je li cura 'odgovorna' za to, seks treba biti rezultat obostrane želje.#Ako je djevojka lezbijka to znači da mrzi sve muškarce

Nitko nije siguran odakle je ova zabluda došla, ali treba ju raščistiti do kraja. To što muškarci ne privlače lezbijke ne znači da lezbijke mrze muškarce. Zapravo, brojni muškarci su prijatelji s lezbijkama i takav odnos odlično funkcionira. Cure koje vole djevojke nisu ljute na muškarce nego ih dečki ne privlače seksualno. Točka.


#Kućanski poslovi pomoći će u tome da se potisne seksualna želja

Tko god kaže da seksualnu želju i nagon treba suspregnuti taj je u krivu. Naravno, nećemo se seksati sa svakim koga upoznamo ili tko nam se sviđa, ali postoje različite stvari koje mogu u tome pomoći. Masturbacija je jedno od rješenja za smanjivanje seksualnog nagona i rasterećenje. To sigurno nisu kućanski poslovi i slične stvari! Usisavanje kuće ili pranje prozora sigurno neće otkloniti želju za seksom.


Foto: Shutterstock
Izvor: Seventeen.com
I.P.


Pročitajte još:

8 savršenih odgovora ako ti dečko kaže da ne želi koristiti kondom

6 znakova da si spremna za seks

6 najpoznatijih mitova o seksu

savjeti seks

Još vijesti