Slika nije pronađena

Imat ćeš vremena za dečka, a samo zato što si zadnja u svojoj ekipi koja nema još nikoga, nije razlog da ti bude bed ili da se osjećaš loše. Dečki su ionako samo izvor problema.

Bilo da si tek krenula u srednjoj ili si zadnja godina, ako ti dejtanje ne ide od ruke i ti si jedna od rijetkih u razredu ili u ekipi koja nema dečka, nemoj da te to rastužuje. Koji god da je razlog u pitanju zašto nemaš nekoga na ovaj način – u redu je. Nema smisla uspoređivati se s drugima, kako po pitanju ocjena, tako i na ovom području. Ne treba te biti niti bed niti sram jer nemaš dečka u srednjoj. Zašto? Ponajviše zbog ovih 5 razloga.

1.Ionako je bolje da se fokusiraš na školu
Možda to sada ne shvaćaš, ali obrazovanje je itekako bitno. Ocjene u srednjoj su bitne, pogotovo ako planiraš upisati fakultet. Glupo je zbog dečka zeznuti stvar i pokvariti si prosjek. Ovo je vrijeme kada trebaš raditi najviše što možeš i kasnije će ti sve biti jednostavnije. Upisat ćeš faks koji te zanima, imat ćeš više vremena i  u budućnosti se baviti onime što želiš. Nije biti u vezi jedina bitna stvar na svijetu, iako se možda u nekom trenu čini kao da je.

2.Upoznaješ samu sebe bez ikakvih drugih utjecaja sa strane
Dejtanje je zabavno i lijepo je imati nekoga, ali u srednjoj se svi još tražimo, ne znamo što točno želimo niti tko smo. Kada si s nekime u vezi, vrlo vjerojatno ćeš biti pomalo pod utjecajem te osobe. Ako nemaš dečka, isprobat ćeš stvari koje inače možda ne bi, upoznati ljude koje inače ne bi, pronaći neki totalno random hobi ili interes... A da ne pričamo i da ćeš naučiti biti samostalnija.

3.Stvaraš i jačaš prijateljstva koja će sigurno trajati duže od srednjoškolske veze
Prijateljstva iz srednje imaju veću šansu da će ostati tu za cijeli život nego ljubavna veza. Postoje ljudi koji su zajedno od srednjoškolskih dana, ali većina će se ipak raspasti kada krene na faks ili kada malo odraste i promijeni se. Zato je puna bolja ideja fokusirati se u srednjoj na prijateljstva. Druži se i upoznaj ljude, jačaj ta prijateljstva i imat ćeš ljude s kojima ćeš piti kave i za 15 godina! Možda ne toliko često kao u srednjoj, ali kada se sretnete, sve će biti kao prije.

4.Nemaš drame
Ljubavne veze = drama. Bilo da dođe do ružnog prekida ili velike svađe, veze u srednjoj nisu nikada bez drame. Uvijek se nešto dogodi i situacija eskalira toliko da poželiš da nisi ni ušla u tu vezu. Zaobići svađe, plakanja, slomljeno srce, živciranja i neprospavane noći zbog dečka je nešto na čemu ćeš si biti zahvalna kada vidiš što se događa parovima oko tebe. Bolje je biti rame za plakanje u ovom slučaju nego osoba koja sve oko sebe zamara jer se opet posvađala s dečkom ili ju on ne doživljava.

5.Učiš na primjerima drugih
Što i kako dečki razmišljaju, zašto su uvijek glupi i ništa ne shvaćaju i kako mogu misliti da je okej lajkati stalno fotke onoj drugoj curi ako ste vi zajedno? Možda nećeš pronaći odgovore na ova pitanja, ali ćeš dobiti donekle dojam što očekivati kada se jednog dana nađeš u vezi. Dok čuješ sve probleme s kojima su se susrele tvoje frendice u vezama, bit će ti malo jasnije kako osvojiti nekoga kada ti neki dečko uhvati pažnju, što nikako ne raditi i kako reagirati u nekim situacijama. Zašto da i ti zezneš kada možeš naučiti od drugih?

Foto: Giphy/ Shutterstock.com - Anatoliy Cherkas/ Shutterstock.com - Aubord Dulac

M.T.

Pogledajte još:

Zaviri u srce dečka koji ti se sviđa: Što način na koji te ljubi govori o njegovim osjećajima?

Ovo ne možeš promijeniti kada jednom to napraviš: Kako znati kada je vrijeme za prvi seks i jesi li spremna?

Sitnice koje su zapravo jako bitne: Stvari koje ti nitko neće reći o seksu dok si tinejdžer

ljubav dečko sram bed srednja škola soliranje nemaš dečka

Još vijesti