Slika nije pronađena
Naravno da ga možeš pitati želi li ići s tobom na spoj i preko poruke, društvenih mreža ili raznih aplikacija, ali možeš ga isto pitati i uživo. Kako, zašto, na što obratiti pažnju? Evo odgovora.

Iako će ti za taj potez trebati puno više samopouzdanja i 'muda' nego za poslati poruku, to ima i svojih prednosti, a mi ćemo ti otkriti kojih.

Prije svega, sjeti se da živimo u 21. stoljeću i da je sasvim prihvatljivo da cura učini prvi korak. Puno je primjera, među poznatim i nepoznatim osobama, koji su učinile isto. Uostalom, neće ti sigurno biti krivo zbog nečeg što si napravila, već zato što si propustila napraviti – šanse su ti generalno 50-50.

via GIPHY


Prije nego mu postaviš pitanje želi li otići s tobom na spoj, prati njegov govor tijela, mimiku i geste. Iz navedenog možeš puno saznati i zaključiti koje su tvoje realne šanse. To ne možeš promatrati dok se dopkate, pa evo jedne prednosti razgovaranja uživo. Ako primijetiš da je opušten i da mu je ugodno razgovarati s tobom, samo naprijed, curo!

Prvo i najbitnije - smiri se, duboko diši i odvaži se biti izravna. Bit ćeš nervozna, što god napravila, ali barem pokušaj ostati cool. Nabaci osmijeh, priđi mu i budi prirodna. Porazgovaraj s njim malo prije nego postaviš ključno pitanje i obavezno se pritom osamite. Nikako nemoj 'blebnuti' pitanje odmah i 'usput'.

via GIPHY


Unaprijed smisli nekoliko ideja kako provesti idealan spoj (ili ih pronađi kod nas na Teen385) i napravi plan – predloži mu vožnju biciklom, odlazak u kino, planinarenje za vikend ili piknik. Mi ti predlažemo da se svakako nađete negdje vani, kako biste mogli više razgovarati i upoznati se bolje, a ne kod nekog od vas dvoje (kod kuće) jer sigurno mu se ne želiš odmah 'predati'. Pokaži svoju kreativnost i zadivi ga riječima i mislima, za početak.

via GIPHY


Ako ti ne padne na pamet ništa pametnije, predloži odlazak na kavu – to je najblaži način na koji možeš provjeriti je li zainteresiran za tebe. Čak i oni najzauzetiji među nama za kavu imaju vremena, a ako niti to ne želi, vjerojatno ne želi ništa drugo s tobom. Oprosti na iskrenosti.

I još jedan važan savjet – nikako nemoj doći na ideju da ga pitaš za izlazak pred ekipom ili bilo kakvom publikom. U tom trenutku neće ti koristiti čak ni prisutnost BFF – njezina moralna podrška dobro će ti doći nakon vašeg razgovora u dvoje.

Sretno!

Foto: Shutterstock/Giphy

M.Z.
Pročitajte još:

Ideš na dejt, a ne znaš gdje ići? Ovo su precool (i jeftine) ideje

Prvi spoj: 7 stvari koje svaki dečko želi čuti

O čemu pričati? 10 pitanja koja spašavaju prvi spoj

dečko uzivo pitanje odgovor izlazak spoj van cura prvi korak

Još vijesti