Tužna djevojka

Ulazak u novu vezu je jedan veliki korak u životu svake cure jer se njihove dosadašnje stvari i navike mijenjaju, pogotovo neke svakodnevne rutine na koje su radile u samačkom životu. No, neke cure možda još uvijek nisu spremne za novu vezu, pogotovo zbog tih rutina koje ne vole mijenjati.

Nova veza predstavlja veliki korak u životu svake cure, ali ipak nisu sve cure spremne na to. Nekima treba samo malo više vremena da se prilagode tim promjenama, dok druge cure ipak ni ne bi trebale ulaziti u vezi zbog određenih stvari i navika od prije koje ne mogu napraviti. Kako piše Your Tango, nisu svjesne nekih situacija s kojima će se suočiti u novoj vezi, pa prema tome možda ipak ni nisu spremne za novu vezu, pogotovo ako ne mogu napraviti neke od ovih stvari.

1.Shvatiti sebe u emocionalnom i seksualnom smislu


via GIPHY

Ako ne možeš shvatiti sebe u emocionalnom ili seksualnom smislu – neće te shvatiti ni nitko drugi, kao ni novi dečko. Moraš se potruditi i shvatiti svoje emocionalne reakcije na druge ljude kako bi i oni mogli njih shvatiti, a u vezi je bitno da imaš izravnu komunikaciju s drugom stranom upravo o svojim emocijama i seksualnoj strani kako bi te ona mogla bolje razumjeti.  

2.Stvoriti mišljenje na temelju riječi i ponašanja

via GIPHY

Prema riječima drugih ljudi, i prema njihovom ponašanju, lako možeš stvoriti svoje mišljenje o njima. No, ako još uvijek nisi usavršila tu taktiku da na temelju njihovih riječi i djela stvaraš povjerenje i mišljenje o njima, nisi definitivno spremna za vezu jer ti je ta osobina potrebna prilikom upoznavanja svojeg dečka i svih drugih osoba koje ćeš još upoznati.

3.Izbjegavati seksualne odnose

via GIPHY

Kako piše Your Tango, istraživanja su pokazala da veze koje počinju seksualnim odnosima prije nego što se dosegne emocionalna intimnost, vrlo vjerojatno neće ići u dobrom smjeru. Upravo zbog toga, u takvim situacijama, moraš znati izbjegavati česte seksualne aktivnosti kako bi prije njih uspjela stvoriti emocionalnu povezanost između vas koja je puno bitnija za opstanak veze.  


4.Odvojiti se od svojih roditelja

via GIPHY

Odvojenost od roditelja se podrazumijeva u psihičkom i fizičkom smislu. Neki su jako vezani uz svoju obitelj i roditelje, što je u redu, ali ako želiš ozbiljnu vezu, moraš se naučiti da se polako počinješ od njih odvajati fizički, ali i psihički. Psihički se podrazumijeva da ne moraš stalno tražiti njihove savjete i mišljenja za neke situacije koje te muče jer sada za savjet ipak imaš dečka koji ti može pomoći.

5.Staviti se u nove situacije

via GIPHY

Stavljanje u nove situacije nekima može biti velik izazov, pogotovo ako se radi o introvertnoj osobi. Te nove situacije podrazumijevaju nove ljude i poznanike, novi prostor i sve druge situacije s kojima se suočavaš kada uđeš u neku novu vezu. Ako se teško prilagođavaš novitetima poput ovih, možda ipak nisi spremna za vezu.

Pogledajte još:

Sumnjaš da te dečko vara? 7 savjeta što napraviti u toj situaciji i kako reagirati

Je li vaša ljubav ona koja će trajati cijeli život? 7 znakova koje ne doživimo, ali koji to mogu otkriti

Znakovi da nisi jedina cura u njegovom životu – ponašanja koja govore da imaš posla sa ženskarošom

veza ljubav dečko nova veza