Slika nije pronađena

Kad je najbolje vrijeme za pronaći prvog dečka i zaljubiti se preko ušiju? Jesi li premlada ili čak malo kasniš u odnosu na svoje prijateljice? Ne postoji odgovor u obliku magičnog broja koji ti može odgovoriti na to pitanje!

Dečko i veza doći će kad budeš spremna na to! Ne postoji neka specifična dob do koje bi trebala iskusiti čari zaljubljivanja i dejtanja. Kad pronađeš nekoga tko će te zainteresirati, zaljubit ćeš se i osjetiti dovoljno spremnom za taj korak u tvom životu. Ako već razmišljaš o tome i smatraš se spremnom ostvariti vezu – onda to najvjerojatnije i jesi!

Nikako se nemoj osjetiti manje vrijednom ako su sve tvoje prijateljice već imale dečka, a ti još uvijek nisi pronašla svog “princa”. Pritisak da i ti prohodaš s nekime, bez obzira sviđa li ti se ili ne, ne smije utjecati na tvoju odluku. Dečko bi trebao biti osoba s kojom voliš provoditi vrijeme, razgovarati, družiti se i koji te obara s nogu svojim smješkom i porukama koje ti šalje za vrijeme dosadnog sata matematike.

Svaka djevojka do toga stiže svojim tempom!

Mladenačka ljubav učestala je pojava jer se u nježnim i mladim godinama jako lako zaljubiti! Nisi doživjela puno srcoloma i negativnih stvari vezanih uz romantične veze, hormoni koji u tom periodu luduju svakako utječu na to što sve garantira zaljubljivost!

No, postoji li vrijeme u kojem je “prerano” imati dečka?

 

Petra se povjerila i zatražila savjet: “Imam 14 i ja i moj dečko smo stvarno zaljubljeni, ali nisam sigurna jesmo li premladi za ove osjećaje?”

Savjeti drugih djevojaka glasili su:

Niste premladi, ali nadam se da shvaćate razliku između ljubavi i zaljubljenosti! Ljubav s 14 godina drugačija je od one s 18. Ljubav je proces koji sazrijeva vremenom. Nema ništa loše u zaljubljenosti, ma kad god nam se ona dogodila.” Iva

I ja sam se prvi put zaljubila s 14 godina i bila sam s njim godinu dana. Sad imam 23. Nije prerano za zaljubiti se, ali moraš znati da ćeš još puno naučiti i da vjerojatno nećete biti zajedno kad napunite 20. Nema ništa loše u tome da uživaš u vašoj vezi i mladosti.” Ana

Nisi nikad premlad za zaljubiti se! I ja sam se zaljubila kad sam išla u osmi razred. Samo nemoj pomiješati zaljubljenost i ljubav.” Ema

Nisi premlada za zaljubiti se, ali budi oprezna i nemoj se prerano obavezati na nešto ozbiljno. Nemoj žuriti s vezama!” Dora

Zaljubiti se možemo u svim periodima života, ali će osjećaji i način na koji doživljavamo veze biti drugačiji s vremenom.

Ljubav sazrijeva i raste jednako kao i ljudi. Tvoja mladenačka ljubav može potrajati, a i ne mora. Zaljubit ćeš se mnogo puta i to je u redu! Ako i s nekim dečkom ne uspije – bit će još mnogo prilika za popravni!

L.B./foto: Shutterstock


...Pročitaj još...

...Ljubav na prvi pogled - postoji li?...

...5 fascinantnih činjenica o ljubavi...
...7 pravila za dobar spoj...

prvi dečko jesi li premlada prva ljubav mladenačka ljubav

Još vijesti