Poljubac u čelo

Kažu da se prva ljubav nikad ne zaboravlja. Dovoljna je pjesma, ime, miris ili neka druga sitnica koja će te i godinama kasnije podsjetiti na tu prvu ljubav i prvu vezu.

Godinama kasnije ćeš se možda pitati bi li i dalje bili zajedno da si tada o vezama znala stvari koje znaš danas. No, prva ljubav većini ipak nije i zadnja ljubav. Ona nam bude nešto divno i slatko čega ćemo se sjećati zauvijek. Ona nas mora naučiti stvarima i pokazati nam kako veza (otprilike) funkcionira. Da si i znala tada o ljubavi sve što znaš danas, nitko ne garantira da bi veza opstala ili da bi stvarno i htjela ostati u njoj. S godinama se promijenimo i mi! Nemoj žaliti za prvom ljubavi, budi sretna da se dogodila i da te naučila raznim stvarima. Stručnjaci su podijelili 7 načina na koja nas prva ljubav zauvijek promijeni i zbog čega je tako posebna, piše Your Tango. Ovo su činjenice o prvoj ljubavi koje su skroz zanimljive!

Spoj Najčešće greške koje radimo u svojoj prvoj ozbiljnoj vezi – neke od ovih 16 si već napravila

1.To je jedina ljubav koju ćeš sigurno zauvijek pamtiti
Kasnije veze ćeš možda pamtiti, a možda i zaboraviti, no prva je ljubav drugačija. Koliko god da je trajala, zauvijek će ti ostati u sjećanju i sitnica će biti dovoljna da te podsjeti na tu osobu. Nikada ju zapravo nećeš u potpunosti zaboraviti. Za razliku od kasnijih ljubavi. Uspomene koje vežeš uz kasnije ljubavi neće biti toliko intenzivne. Bit će ti čak nevjerojatno koliko ćeš detalja vezanih za prvu ljubav pamtiti!

2.Prva ljubav nas pretvori u drugu osobu
Tada volimo najintenzivnije i damo se cijeli u tu ljubav. Još nismo bili povrijeđeni i nismo toliko oprezni koliko postanemo kasnije. Pokupimo navike i osobine osobe s kojom smo u vezi i neke od tih stvari ostanu dio nas i godinama kasnije, čak iako toga nekada nismo svjesni. Dečko ili cura s kojom si u prvoj vezi će ti pomoći oblikovati te kao osobu. Pošto se prva ljubav događa dosta rano u našem životu kada se još oblikujemo kao osobe, posebno utječe na našu osobnost.

3.Po njoj uspoređuješ kasnije veze
Ona će postaviti standarde uz pomoć kojih ćeš kasnije mjeriti i ostale veze i odnose. Iako možda to nećeš niti raditi svjesno, nesvjesno ćeš ipak kasnije veze i odnose uspoređivati s njom. Tražit ćeš ljude koji će se uklapati u kalup koji je stvorila ta prva ljubav.

4.Naučit će te što je ljubav
Mislit ćeš da znaš što su veza i ljubav, a kada tek uđeš u prvu vezu, shvatit ćeš da do tad ipak nisi znala. Prva je ljubav nešto novo i nepoznato i zajedno ćete otkrivati što to je ljubav i kako treba izgledati veza. Kako tada doživiš ljubav, to će ostati s tobom i kasnije u životu.

5.Pomoći će ti definirati neka tvoja razmišljanja o sebi
Većina prvu ljubav ima u tinejdžerskim godinama, u vrijeme kada se još razvijamo kao osobe i kada se razvija i naša osobnost. Ispada da prva ljubav može imati veliki utjecaj na to kakvu ćemo imati percepciju o sebi samima. Ako nam je prva ljubav neko pozitivno iskustvo, tada će nam ona podignuti samopouzdanje i osjećat ćeš se atraktivno i poželjno. S druge strane, ako to prvo ljubavno iskustvo bude jako negativno, to osobi može dodatno urušiti samopouzdanje.

6.Nikad se zapravo nećeš oporaviti od tog prekida
Iako ćeš preboljeti tu osobu i preboljet ćeš vaš prekid, shvatiti da se trebao dogoditi i da je to možda bilo najbolje, ipak će te uvijek malo peckati oko srca. To je jedan prekid koji iako prebolimo, uvijek ostane s nama i nikad se do kraja ne oporavimo od njega. Podsjetnik na njega uvijek mrvicu zaboli kao da se dogodilo nedavno, a ne prije tko zna koliko godina.

Slika nije pronađena Jesi li spremna za svoju prvu vezu? Ovih 5 znakova otkriva da jesi!

7.S tom ćeš osobom biti povezana za cijeli život
Čak i ako nećete ostati u kontaktu, ostat ćete povezani. Tijekom te veze, naš mozak s tom osobom stvori posebnu povezanost. Iako većina prvih ljubavi propadne, ta veza ostane za cijeli život. Prva ljubav nas zapravo nikad ne napušta. Uvijek će ti ta osoba imati posebno mjesto u srcu, kakav god da je bio prekid. Tu ćeš osobu prepoznati i godinama kasnije i sjetiti se svega kada ju vidiš. Isto će tako biti i toj osobi.

prva veza prva ljubav činjenice o prvoj ljubavi utjecaj prve ljubavi promijeniti ljubav

Još vijesti